Вшанування

Вшанування

«Василь Слапчук: гармонія душі і слова»

Під такою назвою у читальному залі Центральної районної бібліотеки відбувся захід, приуроченій 55-річчю українського поета, прозаїка, літературного критика. Про це повідомляє відділ внутрішньої політики, організаційної роботи та інформаційних технологій апарату Любешівської районної державної адміністрації.

Ведучі заходу познайомили присутніх з творчістю поета, в якій переплітаються біографічні дані. Також зазначили, що багато його творів пов’язані саме з темою війни, адже Василь Слапчук знає про неї не з книг – свій військовий обов’язок він виконував в Афганістані, де отримав тяжке поранення.

Літературну діяльність розпочав на поч. 90-х років. Перша поетична збірка «Як довго ця війна тривала» вийшла у 1991 році й разом із повістю «Прокляття» та книжкою віршів «Німа зозуля», яка утворила трикнижжя, об'єднане афганською тематикою.

Василь Слапчук – автор численних поетичних збірок, серії прозових книг, зокрема романів «Дикі квіти», «Осінь за щокою», «Жінка зі снігу», «Книга забуття». В його творчому доробку також книжки критики та перекладів.

До заходу долучились і учні Любешівського НВК, які декламували його вірші, твори. Також лунали пісні про Афганістан.

По закінченню, учасникам заходу була представлена виставка книжкових видань Василя Слапчука.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%