Чахохбілі

Чахохбілі

Інгредієнти:
Курка – 1 шт.;
Рослинна олія – 6 ст. л.;
Цибуля – 1 шт.;
Томатна паста – 2 ст. л.;
Помідори – 4 шт.;
Солодкий перець – 2 шт.;
Гострий перець – 1 шт.;
Часник – 4 зубчики;
Аджика – 1 ч. л.;
Сунелі – 0,5 ч. л.;
Кінза – 1 пучок;
Спеції, сіль, перець – за смаком.

Миємо курку, обсушуємо. Обробляємо її на стандартні невеликі шматочки. Викладаємо в каструлю, підливаємо 2 ст. ложки рослинної олії, злегка солимо (1 чайна ложка). Закриваємо кришкою і тушкуємо на дуже повільному вогні приблизно 20 хвилин.
Чистимо і миємо цибулю, ріжемо на півкільця. Нагріваємо сковороду, наливаємо 3-4 ст. ложки олії. Протушковуємо, помішуючи, але не сильно. По закінченню 20 хвилин, як курка тушкується, – всипаємо підсмажену цибулю до неї в каструлю. Тушкуємо курку вже з цибулею.
Миємо та крупно ріжемо помідори. Додаємо 2 ст. ложки томатної пасти на сковорідку, в якій смажилась цибуля, і підсмажуємо її протягом 1 хвилини на великому вогні. Кидаємо різані помідори в томатну пасту і тушкуємо разом з нею 2 хвилини. Додаємо обсмажування до курки в каструлю.
Миємо, чистимо і ріжемо соломкою перець. Додаємо до курки і все разом тушкуємо. Додаємо трохи води, так, щоб курка і овочі не особливо випирали.
Додаємо в каструлю 1 ч. ложку аджики. Миємо та ріжемо зелень петрушки та кінзи. Додаємо половину зелені й гострий перець за смаком. Тушкуємо курку ще 20-30 хвилин.
Чистимо і дрібно ріжемо часник. Додаємо часник, зелень, що залишилася, спеції.
Все перемішуємо і закриваємо кришкою. Через 10 хвилин чахохбілі можна подавати на стіл.
Готовність чахохбілі визначається по курці – вона повинна бути сильно розвареною, розпадатися на шматки.
Смакуйте з задоволенням!

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (503) - 88.4%
Пізно (18) - 3.2%
Яка різниця? (9) - 1.6%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (20) - 3.5%
Мені байдуже (17) - 3%