Картопля по-португальськи

Картопля по-португальськи

Інгредієнти:
Молода картопля – 1 кг;
Авокадо – 1 шт.;
Пармезан – 50 г;
Вершкове масло – 50 г;
Олія – 185 мл;
Лимон – 1 шт.;
Діжонська гірчиця – 20 мл;
Часник – 5 зубчиків;
Петрушка – 6 гілочок;
Сіль – 20г;
Чорний мелений перець – 9 г.

Доведіть молоду нечищену картоплю до кипіння, злийте воду, залийте свіжою та відваріть до готовності.
Приготуйте часникову заправку: підсмажте на вершковому маслі пропущений через прес часник та подрібнену петрушку. Посоліть, поперчіть та перемішайте.
Приготуйте гірчичну заправку: змішайте діжонську гірчицю, сіль, чорний мелений перець та олію, збийте до однорідності.
Викладіть відварену картоплю у форму з пергаментом. Притисніть товкачиком, аби вийшли палянички завтовшки 1,5 см. Половину картоплі полийте часниковою заправкою, іншу частину – гірчичною.
Запечіть картоплю у духовці, розігрітій до 200°С, впродовж 15 хв.
Після цього картоплю з гірчичною заправкою посипте тертим пармезаном і поставте запікатися ще на 5 хв.
Приготуйте соус з авокадо: з’єднайте м’якоть авокадо, часник, лимонний сік, сіль, чорний мелений перець та олію, перебийте до однорідності. Викладіть соус з авокадо на картоплю з часниковою заправкою. Прикрасьте страву подрібненою петрушкою.

Смакуйте з задоволенням!

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (503) - 88.4%
Пізно (18) - 3.2%
Яка різниця? (9) - 1.6%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (20) - 3.5%
Мені байдуже (17) - 3%