Сторінками минулого 11.10.2018

Сторінками минулого 11.10.2018

90 років тому
Ким помруть більшовики?
«Большовики перешкоджають і далі несення владою церковною виконування своїх обов’язків перед православними українцями. Преса з цього робить висновок, що Церкві Православній і надалі треба воювати в Росії з большовиками… Наш погляд на цю тему ми вже зазначали не раз: большовики большовиками й помруть, бо Церква і Релігія в їхніх очах – «дим» і «дурман».
(«Духовний сіяч», 1928 р.).

75 років тому
Всі в рейх!
«…Осягнено непереможним німецьким військом  в його хрестоносному поході на схід величезних успіхів. Зрозумійте, улюблені діти мої, всю важливість теперішнього моменту і на завербування нашої молоді до праці дивіться не як на насильство, а як на дружній заклик допомоги і зі свого боку – зі свідомістю свого обов’язку і почуття вдячності до німецького народу, який проливає кров за наш добробут».
(«Наші вісті». 1943 р.).

60 років тому
Артіль «Росія»
«Переконавшись у перевагах колективного господарювання, в 1948 р. 37 бідняцьких і середняцьких дворів у с. Затурці, яке до 1957 р. було райцентром, об’єдналися в артіль, а через 3 роки до них приєдналися селяни сусіднього колгоспу імені Чапаєва з с. Юнівка… А весною 1958 р. до передового господарства, яке почало називатися «Росія», приєднався і економічно слабкий колгосп «Більшовик» (Великий Окорськ) . І результат не забарився: зернових зібрано по 15,3 цнт з гектара – вдвічі більше, ніж у 1953 р.».
(«Радянська Волинь», 1958 р.).

5 років тому
У Скулині – нічні відьми»
Біля с. Скулин Ковельського р-ну, на старому польовому аеродромі, посеред ночі 10 жовтня розбився черговий Ан-2 із контрабандними білоруськими цигарками. Загинуло 2 людини. В тому числі льотчик-одесит. Місцеві жителі стверджують, що цей «кукурудзник» гуркотів над селом регулярно, а на місці його посадки завжди зустрічав «Мерседес», який належить громадянину Скулинчуку: власнику новобудови під Шацьком і очільнику райосередку однієї з політичних партій, яка на виборах зазвичай виконує роль «підсадної качки». Комісія НБР має 60 днів, аби встановити причини падіння Ан-2…».
(«Волинська газета», 2013 р.).
На фото «ТСН»: розтрощена «нічна відьма» з цигарками біля с. Скулин стала могилою для 2 крилатих контрабандистів, хоча організаторів цього злочинного промислу так і не знайшли.

Підготував Сергій ШРАМЧУК.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%