Битва смаків

Битва смаків

19 жовтня у Коледжі технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбувся IV Міжнародний етнофестиваль кулінарного мистецтва.

Право урочисто відкрити конкурс надали директору коледжу Станіславу Щерблюку, якого привітали шаленими аплодисментами.
«Я сьогодні всім учасникам, всім гостям і поважному нашому журі бажаю плідної праці. І, щоб ви здобули не стільки перемог тут, скільки хороших друзів та нових знань, і повернулися додому наповнені позитивною енергією», – наголосив Станіслав Германович.
Крім того, директор відзначив, що хоча у назві етнофестивалю і присутня «четвірка», але подібні заходи відбуваються у закладі вже з десяток років, і щороку географія учасників постійно змінюється.
Також із привітальними словами до присутніх звернулися заступник голови облради Роман Карпюк та заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Тетяна Соломіна. Шановані гості відзначили навчальні заклади – учасників конкурсу подяками профільного управління виконавчої влади області за сприяння розвитку професійної творчої активності студентської молоді та належну підготовку учасників IV Міжнародного етнофестивалю кулінарного мистецтва.
Після цього до слова запросили гостей із сусідньої держави, які уже стали постійними учасниками подібних конкурсів.



«Дуже приємно знову знаходитися у вашому коледжі. Нам тут дуже подобається, тому і надалі нас запрошуйте. Хочеться побажати усім творчості, натхнення та оптимізму», – зазначила заступник директора з виробничого навчання Брестського державного торгово-технологічного коледжу Тетяна Кацевич та вручила директору коледжу коровай та символічний подарунок – книгу.
У конкурсі взяли участь 7 команд: «Журавінкі» Брестського державного торгово-технологічного коледжу, «Чорноморочка» Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, «Станіславські віртуози» Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму, «Кам’янчани» Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості, «Тіп-Топ» Луцького кооперативного коледжу Львівського торгово-економічного університету, «Умільці з Буковини» Чернівецького державного комерційного технікуму, «Профі» Коледжу технологій, бізнесу та права СНУ імені Лесі Українки.
Захід був присвячений сучасній західній слов’янській кухні. За умовами конкурсу, від кожного навчального закладу виступило по двоє учасників. Змагання складалися з трьох етапів. Один із учасників за дві години повинен був приготувати дві порції гарячої страви з риби та за півтори години – дві порції вареників. Усі страви готувалися за власною рецептурою. Крім того, оцінювалися не тільки смакові якості, але й подача страв.
У цей час інший учасник займався виготовленням картинної композиції з набору овочів: цибуля-порей, шалот, цибуля біла, цибуля синя, цибуля ріпчаста, цибуля зелена, зелень, журавлина та морква, з використанням техніки кварінгу.



Оцінювати навики молодих кухарів запросили компетентне журі у складі: голова – директор рекреаційного комплексу «Рестпарк» Назар Гусар, члени – директор ресторану «Прага» Оксана Сінчук та директор ресторації «Бравий Швейк» Алла Яблонська. Представляючи свою страву, учасники повинні були охарактеризувати технологічний процес приготування та представити технологічну картку.
Виносячи вердикт, судді звертали увагу на оригінальність подачі страви, смакові якості, інноваційність технології приготування та дотримання санітарних норм.
Отже, переможцями стали: «За творчий підхід у приготуванні та подачі страв» – команда «Журавінкі»; «За оригінальність подачі страв та карвінгу» – команда «Кам’янчани»; «За найкращі смакові якості у приготуванні рибної страви та техніку карвінгу» – команда «Профі»; «За креативність приготування вареників» – команда «Тіп-Топ»; «За використання оригінальної рецептури у приготуванні вареників» – команда «Умільці з Буковини»; «За інноваційний підхід у приготуванні страв та карвінгу» – команда «Станіславські віртуози»; «За ексклюзивність подачі страв» –команда «Чорноморочка».
А в результаті – перемогла дружба!

Ольга КОНОНЧУК.



  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%