Узбецький плов

Узбецький плов

Інгредієнти:
Морква – 1 кг;
Часник – 2 головки;
Ріпчаста цибуля – 2 шт.;
Олія – 400 мл;
Круглий рис – 1 кг (в ідеалі узбецький нешліфований);
Баранина (ошийок) – 1 кг;
Нут (турецький горошок) – 200 г;
Прянощі (зір, сушений томат, шафран, куркума, барбарис, родзинки, сумах) – по 0,5 ч. л.

Узбецький плов готується на суміші бавовняної і соняшникової олій, в цьому рецепті використовувалося тільки соняшникова. Розігрійте олію в казанку, покладіть цілу цибулину – вона вбере в себе зайву гіркоту, потім приберіть її і починайте готувати зірвак (підлива, основа плову).
Наріжте півкільцями цибулю, великими брусками моркву і кубиками м’ясо. Підсмажте спочатку цибулю до золотистого кольору, потім м’ясо до рум’яної скоринки і через 4-5 хвилин додайте моркву, перемішайте все і смажте ще 5-7 хвилин. Зірвак повинен бути солонуватий і мати насичений смак. Влийте 1 л гарячої води, додайте спеції, родзинки і нут.
Переберіть і тричі промийте рис, засипте в казан і поставте на середній вогонь. Води повинно бути на 2 пальці більше рису. «Закопайте» в рис промитий і очищений тільки від верхнього шару лушпиння часник. Загорніть кришку казанка в рушник, щоб уникнути накопичення зайвої вологи, накрийте плов і, не заважаючи, залиште нудитися на 40 хвилин. Можна додати гарячої води, зробивши поглиблення, проте краще дотримати пропорцію відразу.
Готову страву подаємо у великій неглибокої тарілці з орнаментом, присипавши сушеними томатами і зеленню.

Смакуйте з задоволенням!
Фото з сайта smachno.ua.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (66) - 86.8%
Пізно (3) - 3.9%
Яка різниця? (2) - 2.6%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (0) - 0%
Мені байдуже (4) - 5.3%