Продукти, які підтримують здоров’я щитовидної залози
Яблука
Ртуть та інші важкі метали пов’язують з гіпотиреозом. Яблука, сливи, груші та цитрусові багаті пектинами – желатиновими волокнами, які допомагають виводити ці метали з організму і зменшують їх кількість на 74%. Їжте їх свіжими або додавайте в різні страви. Коли ви їсте яблука, не очищайте шкіру, тому що саме там знаходиться найвища концентрація пектину.
Бразильські горіхи
Згідно з дослідженнями, однією з причин гіпотиреозу може бути дефіцит селену. Цією важливою живильною речовиною багаті бразильські горіхи. Також багаті селеном яловичина, індичка, курка, тунець, сардини, яйця і боби. Однак не слід приймати добавки селену без призначення лікаря, тому що його надлишок може бути токсичним.
Нут
Їжа з високим вмістом клітковини може допомогти контролювати запори, часто пов’язані з гіпотиреозом. Нут не тільки багатий клітковиною – він також містить цинк, важливий поживний елемент для здорової функції щитовидної залози. нут можна додавати в салат або запікати з брюссельською та цвітної капусти.
Гарбузове насіння
Смажене гарбузове насіння відмінно підходять для перекусу, якщо у вас гіпотиреоз. Воно також багате цинком. Його можна додавати у вигляді пюре до авокадо, кинзи і лайму, щоб приготувати гуакамоле. Інші джерела цинку – це устриці, омари, краби, бобові, горіхи та насіння соняшнику.
Водорості
Йод є важливим мінералом для здорової функції щитовидної залози. При дефіциті йоду рекомендують водорості, рибу, молочні продукти і яйця. Не знаєте, як готувати водорості? Спробуйте так: замочіть водорості приблизно на 20 хвилин у гарячій воді. Злийте і додайте рисовий оцет, кунжутне масло, мед, тертий імбир і нарізану зелену цибулю.
Йогурт
Хвороба Хасімото – аутоімунне захворювання, є частою причиною гіпотиреозу. Її пов’язують з дефіцитом вітаміну D. Боріться з цим, випиваючи чашку йогурту щодня. Іншими хорошими джерелами вітаміну D є лосось, свинина, яєчні жовтки і сидіння на сонці протягом 20 хвилин.
Сардини
Сардини відмінно підходять для підтримки функції щитовидної залози. Вони багаті омега-3 жирними кислотами, які зменшують запалення і підвищують імунітет. Це знизить ризик розвитку хвороби Хасімото. Сардини можна використовувати в багатьох смачних рецептах – тушкувати їх в томатному соусі, подавати поверх пасти або з розсипчастим рисом.
Фото з сайта ukr.media.
- Коментуйте FaceBook
- Коментуйте ВКонтакте
ТОП Новини
Волинянин одержав відзнаку Головнокомандувача ЗСУ «Сталевий хрест» Школярі до Міжнародного Дня Миру організували благодійний ярмарок На Ковельщині відбудуться бойові стрільби У Литовезькій громаді відкрили Дія.Центр Увага! Розшук! Владика Михаїл зустрівся з послом України На Камінь-Каширщині рятувальники провели тренування з ліквідації пожежі в лікарні Міністр молоді та спорту України привітав волинян-учасників Олімпійських ігор та вручив... Скандальний тендер на ремонт стадіону в Ківерцях - скасовано На Волині прикордонники затримали тютюнових контрабандистівІнтерв'ю


- Опитування
- Результати