Геній смаку

Геній смаку

У Брестському торгово-технологічному коледжі (Республіка Білорусь) 18 квітня відбувся професійний кулінарний конкурс.

13 студентів із коледжів та технікумів Білорусі та України змагалися у мистецтві приготування корисної та смачної їжі. Варто відзначити, що Олена Ткачук – студентка Коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки – була єдиною представницею з України.
За словами дівчини, конкурс був складним і виснажливим, адже всі три етапи відбувалися в один день. Загалом змагання тривали 6 годин, а це, погодьтеся, немало.
На першому етапі конкурсанти мали продемонструвати навики нарізання овочів та приготувати соус «Бешамель». У другому студенти трудилися над двома видами закусок «Буше», а у третьому – чаклували над основною стравою зі свинини.
Професійне журі оцінювало чистоту робочого місця учасників, дотримання правил санітарії та гігієни під час роботи на кухні, а також раціональне використання продуктів.
Конкурс проходив у дружній та, водночас, конкурентній атмосфері. І як результат – робота Олени Ткачук була оцінена журі і відзначена перемогою. До слова, за декілька днів до цього дівчина уже виборола перемогу на ІІІ Міжнародному кулінарному конкурсі «Ярське Підляшшя», який проходив у м. Бяла Подляска, Польща.
Варто додати, що дівчина ефективно поєднує навчання з розбудовою майбутньої кар’єри. Олена працює офіціантом у пабі «Карабас-Барабас» та навіть планує перевестися на кухню у новий пивний клуб. 
Зізнається, що випробовує на собі усі можливі професії ресторанного бізнесу, аби краще зрозуміти його суть роботи. Мріє дорости до шеф-кухаря, а тоді вже й подумає навіть про відкриття власної справи.
Олена з дитинства тягнулася до кулінарії. Дівчинці подобалося допомагати батькам на кухні, тож коли постало питання вибору професійного шляху, без сумнівів обрала мистецтво приготування їжі. А от з вибором навчального закладу допоміг старший брат Роман, який у свій час теж здобував тут фахову освіту.
Окрім професійних відзнак, цінних подарунків та нового досвіду, такі конкурси позитивно впливають на формування особистості майбутнього професіонала, розширюють круг його спілкування та знань, відкривають нові професійні горизонти.

Ольга КОНОНЧУК. 





  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (581) - 87.1%
Пізно (24) - 3.6%
Яка різниця? (12) - 1.8%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.6%
Мені байдуже (22) - 3.3%