Короп у горіховому соусі
Інгредієнти:
1 короп (приблизно 600 г);
2 морквини;
4 цибулини;
Корінь петрушки, перець чорний мелений;
Зелень, сіль.
Для соусу:
15 волоських горіхів;
50 г білого хліба;
4 зубці часнику;
1 ст. ложка лимонного соку;
0,5 скл. соняшникової олії.
Рибу почистити, відрізати голову, хвіст і плавники, промити, зняти філе, нарізати на шматки та покласти у каструлю на овочеву подушку (дрібно нарізану моркву, петрушку, цибулю, сіль, перець, лавровий листок), трохи долити води і варити на малому вогні до повної готовності.
Готові шматочки риби охолодити в бульйоні, перекласти у тарілку й залити соусом з горіхів та часнику.
Для соусу горіхи почистити і розтерти в ступці. М’якоть білого хліба намочити у рибному бульйоні, віджати, протерти через сито.
Потім горіхи, протертий хліб та тертий часник покласти в керамічний посуд і збити ложкою, вливаючи потроху олію.
Коли маса стане пишною, як крем, додати трохи солі, лимонного соку або лимонної кислоти, усе добре перемішати.
Готового коропа викласти на тарілку, залити соусом, зверху покласти шматочок лимона або лайма, посипати зеленню.
Смакуйте з задоволенням!
Фото з сайту poradnyk.com.ua.
- Коментуйте FaceBook
- Коментуйте ВКонтакте
ТОП Новини
Члени молодіжної ради Нововолинська взяли участь у тренінгу На Волині рятувальники ліквідували 2 пожежі у житловому секторі Лучани допомагають виявляти водіїв “під шафе” Переходив дорогу на “червоне”: смертельна аварія у Луцьку У Ковелі смертельна ДТП на “зебрі” ПОВІДОМЛЕННЯ Моторошні подробиці кривавої ДТП біля Дубового Біля Дубового загинув голова з Дубечного Запіканка з кукурудзяної муки Ківерцівська громада придбала новий шкільний автобус- Опитування
- Результати