Десерт без випічки: шоколадний сирник із вишнею

Десерт без випічки:  шоколадний сирник із вишнею

Інгредієнти:
Для основи:
Печиво (типу «до кави») – 200 г;
Масло – 120 г.
Для сирної маси:
Сир (кілька раз перемелений) – 700 г;
Вершки (від 30%) – 300 мл;
Цукрова пудра – 5 ст. л.;
Какао – 3 ст. л.;
Молоко – 1/2 склянки;
Желатин – 3 ст. л.
Для верхнього шару:
Желе вишневе – 1 упаковка;
Вишня (без кісточок) – 400 г.

Печиво перемелюємо у м’ясорубці чи у блендері. Додаємо до печива розтоплене масло, добре вимішуємо, до отримання суміші схожої на вогкий пісок. Дно форми (d=24) застеляємо пергаментом викладаємо печиво, злегка утрамбовуючи, формуємо основу. Ставимо в холодильник.
Сир виймаємо з холодильника заздалегідь, щоб він був кімнатної температури.
В гарячому молоці розчиняємо желатин, відставляємо до охолодження.
Вершки збиваємо до пишного крему, додаємо цукрову пудру та какао, збиваємо до поєднання інгредієнтів. В кілька етапів додаємо перемелений сир, збиваємо до однорідності.
Тонкою цівкою вливаємо охолоджений желатин, добре збиваємо. Викладаємо масу на основу, зверху викладаємо вишні, злегка втискаючи їх в сирну масу.
Ставимо сирник в холодильник.
Желе розводимо у 350 мл гарячої води, залишаємо охолоджуватися. Акуратно ложкою виливаємо желе зверху на вишню.
Ставимо в холодильник до повного загустіння.

Смакуйте з задоволенням!
Фото з сайта poradnyk.com.ua.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (405) - 87.1%
Пізно (15) - 3.2%
Яка різниця? (8) - 1.7%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (20) - 4.3%
Мені байдуже (16) - 3.4%