Віртуози торговельної справи
У Фаховому коледжі технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки вже стало традицією щорічне проведення тижнів циклових комісій. Такі заходи сприяють формуванню практичних навичок та інноваційних підходів до майбутньої професії.
Тиждень «Товарознавця та комерсанта» щороку проходить в кінці листопада. Цьогоріч він припав на період з 23 по 29 листопада. Програма включала заходи, що сприяють підвищенню фахової майстерності студентської молоді та активізують поглиблення спеціальних фахових знань й умінь з навчальних дисциплін.
Тиждень розпочався з мультимедійних презентацій студентів за результатами науково-пошукової роботи на тему «Походження товарів та їх таємниці», які демонструвалися на моніторах коледжу під час перерв тобто, кожен бажаючий міг ознайомитися з секретами торгівельної справи.
У своїх дослідженнях студенти продемонстрували цікаві факти про походження, використання та споживчі властивості товарів. Такі презентації є основою для подальшого поглиблення дослідницької роботи, результати якої можуть бути використані в навчальному процесі. За збір, редагування та демонстрацію мультимедійних презентацій відповідала викладач циклової комісії «Підприємництва, торгівлі та біржової діяльності» Світлана Крапостіна.
Також відбувся конкурс стінних газет на мобільних секціях виховної роботи на тему «Моя професія – можливості і перспективи». Студенти відобразили своє бачення обраної професії, її особливості, переваги та перспективи. Відповідальними за організацію конкурсу були майстри виробничого навчання Олена Радченко і Ольга Реус.
Крім того, в рамках тижня відбулася студентська олімпіада з товарознавства для студентів груп ТК-31, ТК-32. Під час інтелектуального змагання студенти вирішували завдання з товарознавства продовольчих та непродовольчих товарів.
Олімпіада вимагала від учасників поглиблених знань з навчальних дисциплін та нестандартний підхід до їх вирішення. Організаторами були викладач товарознавчих дисциплін, голова циклової комісії Вікторія Шух та викладач товарознавчих дисциплін Інна Прищепа.
Програма тижня також включала майстер-клас із організації торгівельної діяльності – зустріч з провідним підприємцем Наталією Степановою, яка розповіла студентам про особливості організації торговельної діяльності на сучасному етапі розвитку ринкових відносин, надавала консультації щодо відкриття власної справи та відповідала на запитання студентів.
Вже традиційно в рамках тижня відбулося відкрите бінарне засідання секцій наукового товариства «Гермес» та «Комерція – це мистецтво» на тему «Сучасний асортимент та конкурентоспроможність йогурту на ринку України» під керівництвом викладача товарознавчих дисциплін Інни Прищепи та викладача комерційних дисциплін Тетяни Русецької. Робота студентського наукового товариства є традиційною формою освітнього процесу, яка дозволяє розкрити інтелектуальний та духовний потенціал молоді, де студенти не лише опановують майбутню професію, але й створює середовище для розвитку творчої особистості, яка в майбутньому стане гарним, досвідченим спеціалістом.
Під час засідання студенти ознайомилися із сучасним асортиментом йогурту різних українських виробників, проблемами виробництва, якості і продажу товарів, а також визначили основні параметри конкурентоспроможності йогурт на ринку України.
На засіданні секцій наукових товариств аналізували насиченість ринку широким асортиментом йогуртів та розглядали вимоги до якості, щоб застерегти споживачів від фальсифікованої та недоброякісної продукції. Для цього проводили оцінку якості йогуртів із застосовуванням органолептичних та фізико-хімічних показників відповідно до вимог державних стандартів.
Така робота студентів розвиває пам’ять, мислення, допитливість; формує навички практичного застосування знань, навички зв’язано викладати думку; створює основи безперервної освіти, закладає фундамент для майбутньої спеціалізації, враховуючи перспективи розвитку сучасної науки, техніки, економіки.
Завідувач кафедри Віктор Вербій підготував відкриту лекцію на тему «Сучасний стан, тенденції та перспективи розвитку вітчизняного ринку шоколадних виробів». Під час лекції було розглянуто тенденції розвитку ринку шоколадних виробів в Україні. Досліджено динаміку обсягів виробництва шоколадної продукції України протягом 2018– 2019 рр., зміну попиту на шоколадні вироби, з’ясовано причини спаду виробництва шоколаду та шоколадних виробів. Розглянуто основні українські виробники шоколаду та їх місце у світовому рейтингу протягом вказаного періоду. Оцінено основні показники діяльності найкрупніших виробників шоколаду, проаналізовано технологічні етапи виробництва, класифікацію та асортимент шоколадних виробів, вимоги до якості згідно нормативної документації.
Завершенням тижня став ІХ Міжнародний фестиваль професійної майстерності «КомерцФест-2020».
Наш кор.
- Коментуйте FaceBook
- Коментуйте ВКонтакте
ТОП Новини
Ворог отруїв дружину керівника ГУР? «Нас на русскую бабу проміняв»? Мудрик став на хибну стежку Тимощука? Через Волинську митницю ввезли майже 425 тисяч тонн благодійних пожертв Луцька картонно-паперова фабрика – один із лідерів по працевлаштуванню ВПО на Волині Ковельська громада виручила на торгах понад 35 млн грн від продажу земельних ділянок У Нововолинську працюватиме мобільна бригада БФ “Право на захист” Вареники з бобом по-волинськи Удесяте під суд Шість медичних автомобілів від латвійських партнерів Камінь-Каширська міськрада передасть для... У Володимирі діятиме благодійна їдальняІнтерв'ю


- Опитування
- Результати