Непоступлива Охтирка

Непоступлива Охтирка

Кубок України. 1/16 фіналу: ФК «Тернопіль» – ПФК «Олександрія» – 1:1 (3:4), МФК «Миколаїв» – «Іллічівець» – 0:1, ФК «Полтава» – «Металург» Д. – 2:1, «Буковина» – «Чорноморець» – 0:4, «Десна» – «Дніпро» – 0:1, «Нива» – «Ворскла» – 1:5, «Чайка» – «Карпати» – 0:4, «Реал-Фарма» – «Олімпік» – 0:1, «Геліос» – «Металург» З. – 0:1, «Зірка» – «Динамо» – 1:3, «Черкаський Дніпро» – «Говерла» – 1:2, «Оболонь-Бровар» – «Шахтар» – 0:1, «Нафтовик-Укрнафта» (Суми) – «Волинь» – 0:1 (арбітр: Андрій Кузьмін, Миколаїв; «Нафтовик-Укрнафта»: Тимофеєв, Бояринцев, Кисіль, Зайчук, Світличний, Білий, Павелько (Сондей, 46), Боровик (Войцеховський, 73), Пасіч, Шестаков (Пасіч, 69), Левига; «Волинь»: Неділько, Сімінін, Жуніч, Шабанов, Матей, Бабенко (Федорчук, 46), Бікфалві (Рогач, 90+3), Кобахідзе, Козьбан, Воронін (Бохашвілі, 57), Шіш; гол: Бікфалві, 3; на 78 хв. Левига не реалізував пенальті; попередження: Бояринцев, 63 – Жуніч, 7, Шіш, 58, Сімінін, 70, Неділько, 77).

Ключових моментів цього матчу було мінімум два. В дебюті Ерік Бікфалві після подачі кутового головою точно переправив м’яча в нижній кут воріт. А під завісу поєдинку сумчани, що перехопили ініціативу, кілька разів ледь не засмутили Віталія Неділька потужними та підступними ударами. Мабуть, нерви в нашого голкіпера не витримали, а тому на 77-ій хв., коли Руслан Левига вийшов сам-на-сам, зупинив прорив суперника з порушенням правил. Молодий миколаївський суддя одразу призначив пенальті, і в протиборстві зійшлися герої попереднього моменту: півзахисник ударив точно, але Віталій Неділько вгадав напрямок польоту м’яча та виправив власну помилку.

На щастя, до фінального свистка рахунок не змінився, і лучани знову виходять в 1/8 фіналу. Суперник визначиться після проведення жеребкування.

Вадим Колесник, наставник господарів, подякував підопічним за старанність, але визнав:

«Головне в таких матчах – не пропускати. На початку ми пропустили, а своїх моментів не реалізували… Тому й поступилися, хоча в другому таймі футболісти дуже старалися. Взагалі, пенальті зазвичай пробиває Світличний, але Левига вирішив виправити власну помилку і – знову помилився. Та й воротар суперника зіграв блискуче».
«Як ми й передбачали, кубкова гра була напруженою... За двадцять років роботи я знаю, що в Охтирці завжди було важко виграти. Неорганізовано зіграв наш захист, а суперник почав створювати гольові моменти… Тому гра стала рівною, і якесь везіння допомогло нам пройти далі. На відміну від матчів чемпіонату, де везіння було на боці противників», – підсумував наставник лучан Віталій Кварцяний.

Тим часом на луцькому «Авангарді» з нагоди Дня Незалежності України 23 серпня відбувся товариський матч ветеранів «Волині» та брестського «Динамо». Наші виграли з рахунком 7:3.

А в рамках регулярного чемпіонату в останній день літа о 19 год. 30 хв. у Києві луганська «Зоря» прийматиме наших земляків. Покращення турнірної таблиці потребують обидва суперники, а тому матч буде дуже напруженим та цікавим.

Роман УСТИМЧУК.

На фото автора: Віталій Неділько парирує удар Руслана Левиги з пенальті.

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%