Четверо на одного…

Четверо на одного…


Напад на відомого журналіста Андрія Куликова в складі кримінального квартету здійснив мешканець Горохівщини…


Національна спілка журналістів України та інші громадські та журналістські спільноти  висловлюють підтримку колезі – відомому українському журналістові, Голові правління «Громадського радіо», голові Комісії з журналістської етики Андрію Куликову.


Андрій Куликов зазнав брутального нападу ще вранці 7 січня ц. р. у м. Києві, але з новинних стрічок та поліцейських релізів про інцидент стало відомо лише сьогодні.


Четверо молодиків біля метро «Політехнічний інститут» побили чоловіка, відібрали 3000 грн готівки, мобільний телефон і банківську картку. Також примусили назвати пін-код картки, з допомогою якого зняли додаткові гроші…


Незважаючи на тілесні ушкодження, Андрій Куликов зумів повідомити в Шевченківському відділку поліції прикмети нападників.


«Забої на скроні та на вуху з'явилися одразу. Під оком не зауважив. Але «розкліпнув» лише через два дні. Ходжу на роботу із синяком», – коментує Андрій Куликов ситуацію на прохання НСЖУ.


Водночас, із професійною діяльністю своє побиття та грабіж відомий журналіст не пов'язує. Так само дякує колегам-журналістам за небайдужість і готовність допомогти, але наразі відмовляється від пропозицій матеріальної допомоги...


Шевченківське управління столичної поліції оперативно відреагувало на заяву Андрія Куликова про злочин, на місце події виїхала слідча група. За кілька годин двох нападників поліцейські виявили у одному зі столичних хостелів.


За інформацією, отриманою НСЖУ від Національної поліції, станом на 11 січня за вчинення кримінального правопорушення викрито та затримано чотирьох осіб. Це Вадим Д. (23 роки, раніше судимий, зареєстрований в Арбузинському районі Миколаївської області), Юрій Л. (23 роки, раніше судимий, зареєстрований у Горохівському (нині Луцькому) районі Волинської області), Василь М. (23 роки, раніше судимий, зареєстрований у Вараші Рівненської області) та Андрій В. (24 роки, раніше судимий, зареєстрований у Шаргородському районі Вінницької області).


«Хоча напад Андрій Куликов не пов'язує із професійною діяльністю, а поліцейські, за його словами, реагували на заяву про злочин, ще не знаючи, що він відомий журналіст, але зараз справа на контролі і у начальника столичної поліції генерала Івана Вигівського, і у Департаменті захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції (Департамент, зокрема, відповідає за оперативний супровід справ про перешкоджання журналістській діяльності).


НСЖУ бажає Андрієві швидкого одужання і спокою, сил і натхнення на нові професійні проекти. Спілка журналістів вітає належну професійну роботу поліцейських та закликає правоохоронців оперативно закінчити розслідування і спільно з прокурорами домогтися вагомого покарання нападників», – зазначає Служба інформації НСЖУ, яку очолює Сергій Томіленко.


Варто зауважити, що Андрій Куликов як журналіст та медіаексперт неодноразово бував і на Волині. Зокрема, як голова Медіа-профспілки намагався врятувати від свавілля місцевих чиновників райгазету «Вільним шляхом», а також проводив тренінги в м. Луцьку в рамках «Академії демократії».


Судячи з поліцейської інформації, як мінімум 1 нападник – із Волині. Другий теж майже місцевий – із м. Вараш (раніше Кузнєцовск) по сусідству з Маневиччиною…


Наш кор.

На фото з відкритих джерел: Андрій Куликов.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%