Архів. 12.01.2022 р.

Архів. 12.01.2022 р.


Про що повідомляли місцеві газети. Або були змушені завмовчувати...


70 років тому

Правофланговий

«Орденом «Знак пошани» за значні здобутки в розвитку колгоспного будівництва нагороджено голову правління колгоспу «Більшовик» Сергія Шульгача, який народився в с. Білин Ковельського р-ну в бідняцькій родині. В роки Великої Вітчизняної війни він служив у Червоній армії, після звільнення області став секретарем райкому комсомолу, головою Любитівської сільради, а після закінчення партшколи очолив господарство в рідному селі».

(«Нариси історії Волинської обласної партійної організації», 1981 р.).


60 років тому

Бомбосховища і протигази

«Розпорядженням від 8 січня 1962 р. Заступник голови Виконкому Луцької міської ради депутатів трудящих В. Подгурський підписав розпорядженням, яким протягом 3 діб всі суб’єкти господарювання повинні звільнити самовільно зайняті бомбосховища, які використовуються під склади матеріальних цінностей. Комунальні служби повинні провести ремонт цих об’єктів, забезпечити табельним інвентарем та забезпечити постійну готовність до порятунку населення… А двох відповідальних працівників відряджено у м. Львів на курси підготовки громадських інструкторів по заміні клапанів протигазів».

(«Нариси історії органів державної влади та місцевого самоврядування на Волині. 1944-2009 рр.», 2009 р.).


50 років тому

Пам’ятник Паші Савельєвій

«Мітинг із нагоди відкриття монумента незламній підпільниці Паші Савельєвій відкрив перший секретар обкому ЛКСМУ В. В. Кривцун. Право відкрити пам’ятник надається учаснику війни, комісарові партизанського з’єднання М. С. Корчєву… Повільно спадає біле покривало, і перед присутніми, наче жива, постає Паша Савельєва – смілива, безстрашна, нескорена. На урочистостях також побували родичі жертви фашистських окупантів – сестра О. І. Тітанова, племінниця В. Ф. Смірнова і односельчанка М. І. Бойцова».

(«Радянська Волинь», 1972 р.).


40 років тому

Перехідний Червоний прапор

«У м. Луцьку відбулися урочисті збори з нагоди врученню області Перехідного Червоного прапора ЦК КПСС і Ради Міністрів СССР, ВЦСПС і ЦК ВЛКСМ «За успіхи, досягнуті в господарському і культурному будівництві, в соціалістичному змаганні за гідну зустріч 60-річчя СССР». З доповіддю виступив і вручив прапор першому секретареві обкому партії Л. І. Палажченку другий секретар ЦК КПУ О. А. Титаренко, який крім того зазначив, що «область визнана переможцем і в республіканському змаганні по виробництву, заготівлі картоплі і підвищення її якості, по будівництву доріг на селі».

(«Радянська Волинь», 1982 р.).

На фото з архіву: під час вручення Перехідного Червоного прапора.


Підготував

Сергій ШРАМЧУК.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%