У закладах освіти Ковельської громади запроваджують нове меню

У закладах освіти Ковельської громади запроваджують нове меню

З нового навчального семестру, який розпочався 10 січня, у школах Ковельської громади  вводять нове меню: у ньому  більше корисних продуктів, менше солі та цукру. Вартість харчування збільшено на 10 гривень. Нині одна порція вартує 18 гривень.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Заступник міського голови Наталія Маленицька та начальник управління освіти Віктор Бичковський тримають на контролі питання щодо нововведень у харчуванні.   Нещодавно вони побували у сільських школах нашої громади та перевірили, що пропонують дітям на сніданки. У п'ятницю, 14 січня, відвідали ліцей імені Олени Пчілки та ліцей №1.

Зокрема, в ліцеї імені Олени Пчілки для школярів в цей день приготували відварений рис, м'ясні фрикадельки зі свинини, салат з тушкованої моркви. А  ще були сік і бутерброд з маслом та сиром. Шеф-кухар також запропонувала дітям соус за рецептом Євгена Клопотенка.

Шестикласники,  які саме прийшли у їдальню, розповідають, що тепер помітно збільшились порції. З того, що уже спробували, найбільше їм сподобались нагетси з курки. Загалом враження від нових страв хороші. Щоправда, цього разу салат з моркви не всім прийшовся до смаку.

Директорка Олена  Вальчук вважає, що нове меню це добре:

«Треба уже було щось змінювати в харчуванні. Втім, завжди є проблеми, труднощі, яка б реформа в освіті не відбувалась. Хтось це сприймає, є незадоволені. Але ми разом з усім справимося».

Харчування школярів у закладі постійно перебуває під пильним наглядом медсестри. Вранці неодмінно меню  вивішується на дошці оголошень. Тож усі можуть з ним ознайомитись. 

Начальник управління освіти Віктор Бичковський закликає батьків до діалогу. Він вважає, що усі питання, які виникають, необхідно вирішувати у школі з директором, класним керівником,  шеф-кухарем.

«Всі ми разом зацікавлені у хорошому та якісному харчуванні у наших закладах освіти», - наголошує він.

Керівник першого ліцею Оксана Мельник говорить, що спочатку  дещо зменшилась кількість дітей, які харчуються в їдальні. Але потроху ситуація змінюється  і все більше учнів приходять снідати.

За словами одинадцятикласників, тепер смачніше, все подобається, у школі чудовий кухар, готує смачно.

Їх думку продовжують семикласниці.

«Стало смачніше і ситніше», - кажуть вони.

До нововведень у Ковельській громаді почали готуватись завчасно.  У десятому ліцеї ще восени спробували готувати страви за рецептами Євгена Клопотенка. Їх змогли скуштувати  та оцінити керівники навчальних закладів, кухарі, проконсультуватись. Проходили спеціальні майстер-класи.

«Зміни в шкільному харчуванні - це правильний крок. Є певні застереження стосовно деяких страв. Не всі вони подобаються дітям. Зараз саме від професіоналізму працівників шкільних їдалень багато залежить: як швидко вони зможуть перелаштуватись і готувати по-новому, аби це було до вподоби дітям», - зауважила заступник міського голови Наталія Маленицька.

Аби полегшити роботу кухарів, міська влада планує придбати нове сучасне обладнання, зокрема, пароконвектомати. Цьогоріч їх мають купити для найбільших шкіл, кількох садків. А у першому ліцеї буде повністю оновлено харчоблок.

Дар’я ОНІМОВА.

Фото Ковельради.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (171) - 87.7%
Пізно (5) - 2.6%
Яка різниця? (4) - 2.1%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (8) - 4.1%
Мені байдуже (6) - 3.1%