У селі Башлики Луцького району відкрили новозбудовану школу

У селі Башлики Луцького району відкрили новозбудовану школу

Сьогодні, 18 січня 2022 року, відбулося свято відкриття школи у селі Башлики Луцького району, в рамках якого учні та батьки мали можливість оглянути новозбудований навчальний заклад з середини.

Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомляє голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Загальна площа навчального закладу – 8105 м², потужність – понад 400 учнівських місць, вартість проєкту – понад 118 мільйонів гривень, термін реалізації – 2018-2021 рр.

Разом із жителями громади, навчальний заклад оглянув голова обласної ради Григорій Недопад та народний депутат України Ірина Констанкевич.

Будувати школу «з нуля» розпочали ще у  2018 році. Основна частина робіт була виконана упродовж 2019-2021 років в рамках Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Це сучасний навчальний заклад з усім необхідним для якісного освітнього процесу. Для учнів облаштовані: сучасний спортивний та актова зали, велика та простора їдальня, облаштовані кабінети хімії, фізики та біології, прогулянкові павільйончики, спортивні майданчики та велике подвір’я тощо. Тут є все необхідне для навчання, спорту, харчування та відпочинку для дітей різної вікової категорії.

Для повноцінного навчання дітей з особливими потребами встановлений спеціальний ліфт та дотриманні усі вимоги створення безбар’єрного освітнього простору.

«Без сумніву, цього відкриття чекали освітяни, учні та батьки. Адже, до цього діти змушені були позмінно навчатися в непристосованих, сірих приміщеннях, – наголосив голова ОДА. – Тож вітаю з відкриттям сьогодні кожного, хто чекав на цей день, кожного, хто прикладав до цього максимум зусиль і тих, хто тримав це на контролі – будівельники, місцеве керівництво, колектив, батьки, діти. Вітаю вас. Ця школа – це ваша заслуга».

Також голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко висловив слова вдячності усім, хто доклав зусиль до будівництва навчального закладу, а насамперед – Президенту України Володимиру Зеленському та його програмі «Велике будівництво».

Оглянув голова облдержадміністрації підвальне приміщення та запевнив: «Усі виконані роботи мають гарантію і забудовник запевнив, що проблема незначна, тож все ліквідує уже найближчим часом».

Дар’я ОНІМОВА.

Фото пресслужби ОДА.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%