Троїстий союз – 2022

Троїстий союз – 2022


Не минуло й 100 років, як у Європі знову почали створювати нові військово-політичні та фінансово-економічні союзи. Цього разу Україна як цілісна держава вперше може стати союзником Великої Британії та Польщі!


Ніщо так не об’єднує, як спільна болячка. У випадку з Києвом, Варшавою і Лондоном їх аж дві. Насамперед, агресивна Росія на чолі з неадекватним Владіміром Путітим. Чому, наприклад, Польща його боїться? Бо ще на зорі свого правління «дід із бункера» зазнався, що найбільша його мрія – відродити царську імперію в межах, які існували до 1914 р. А тоді значна частина Польщі була під російською окупацією. Та й загадкове падіння в Катині літака з главою держави Лєхом Качинські та іншими високопосадовцями підказало Варшаві: російський ведмідь знову нагострив пазурі…


У Сполученому королівстві Великої Британії і Північної Ірландії – свої причини. Насамперед, засилля російських олігархів, які почали скуповувати ключові сектори економіки та навіть цілі партії. Плюс отруєння бойовим «Новічком» не лише родини Скрипалів, але й убивство цією хімічною зброєю громадян Великої Британії на її території – це очевидний факт атаки.


Про Україну та її стосунки з Росією, починаючи ще з майдану, й говорити не доводиться. Це – країна-окупант, а її правителі – військові злочинці.


Що з Заходу підганяє до гуртування?


Насамперед, проблеми з Європейським Союзом. Велика Британія, не погоджуючись із диктатом Брюсселю, після «брексіту» вийшла з ЄС та повністю відновила свій суверенітет.


Польщі єврокомісари не лише дають великі гроші, але й постійно дорікають за порушення тих чи інших норм демократії та верховенства права. Нинішній владі на чолі з президентом Анджеєм Дудою це абсолютно не подобається. Крім цього, під час гібридної атаки близькосхідними нелегалами з Білорусі поляки сподівалися на дієву підтримку партнерів, а отримали тільки чергову стурбованість.


Україну, незважаючи на «відкриті двері ЄС», туди ніхто не бере. І в найближчій перспективі не візьме. Причина не лише в західних партнерах, але й у нас самих, але від того не легше.

А оскільки Сполучене королівство, Польща та Україна займають вигідне географічне розташування та володіють потужними економіками, то, як кажуть, сам Бог велів їм триматися купи. І якщо це станеться, то новий Троїстий союз перевершить усі попередні континентальні об'єднання.


Можливо, це й великий історичний шанс для нашої держави виправити історичні помилки. Чому? Бо, наприклад, після Першої світової війни Центральна Рада та УНР орієнтувалися на Німеччину. І коли програв кайзер, то й Україна  втратила шанс на Незалежність. До того ж, частина східних територій робила ставку на Росію… А от поляки отримали тоді потужну допомогу від Великої Британії і, врешті-решт, відвоювали свою державність.


Вигода й нашим олігархам від союзу з Лондоном: саме там вони ховають свої гроші та нерухомість…


Володимир ДАНИЛЮК.

На фото Агенції EPA/UPG: глава Уряду Великої Британії Борис Джонсон. Який недавно побував у м. Києві.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%