Що означає «режим тиші» в умовах воєнного стану?

Що означає «режим тиші» в умовах воєнного стану?


У конференц-залі Центру надання адміністративних послуг Луцької міської ради відбулося публічне обговорення проєкту регуляторного акту –  рішення Луцької міської ради «Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території Луцької міської територіальної громади». Що вирішили?


Документ розроблено департаментом економічної політики міськради з метою забезпечення прав і законних інтересів громадян щодо додержання тиші на території населених пунктів Луцької громади, запобігання та недопущення перевищення встановлених рівнів впливу шуму та інших фізичних факторів на середовище життєдіяльності людини.


В обговоренні проєкту в форматі «круглого столу» взяли участь працівники департаментів економічної політики, муніципальної варти Луцької міської ради, а також окремі бізнесмени та представники об’єднань підприємців.


Як зазначив начальник департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль, діючі Правила дотримання тиші в місті були прийняті у 2008 році.


«З тих пір життя змінилося, і одна з причин, чому ми ці Правила переписали, – Луцьк став більшим, до складу територіальної громади увійшли приміські села. І є потреба встановити єдині Правила додержання тиші як на території міста, так і сіл громади, - підкреслив Борис Смаль. – Правила стосуються не лише підприємництва, а й роботи закладів культури, органів правопорядку».


Серед змін, які містить проєкт Правил додержання тиші у Луцькій територіальній громаді, – дозвіл, за необхідності, на роботу в цілодобовому режимі аптекам, медичним установам, квітковим магазинам, пунктам обміну валют; збільшення терміну дії цілодобового режиму роботи об’єктів до 12 місяців.


Як пише Управління інформаційної роботи Луцької міської ради, в проєкті містяться заборони, яких у Правилах додержання тиші раніше не було. Забороняється, зокрема:


1. Умикання в багатоквартирних будинках звуковідтворювальної апаратури з рівнем звуку, що порушує спокій мешканців багатоквартирних будинків.


2. Гра на музичних інструментах, спів, свист, крик з балконів, лоджій та відкритих вікон будинків.


3.Проведення вуличних мистецьких виступів, які:


Можуть спричинити розпалювання міжнаціональної, етнічної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, а також закликати до агресії та містити ненормативну лексику.


Супроводжуються рекламою суб’єктів підприємництва.


Проводяться особами у стані алкогольного сп’яніння чи під впливом наркотичних речовин.


4. Використання піротехнічних виробів, які створюють світлові та/або шумові ефекти на шляхопроводах, транспортних магістралях, місцях поблизу нафто-, газопроводів, місцях біля будівель органів державної влади та органів місцевого самоврядування.


Публічне обговорення проєкту рішення – завершальний етап регуляторної процедури, після чого документ внесуть на розгляд сесії Луцької міської ради.


Ольга ДАНИЛЮК.

На фото Управління інформаційної роботи Луцької міської ради: під час засідання.

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.1%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%