ЗСУ ліквідували терористку «днр» з позивним «корса»

ЗСУ ліквідували терористку «днр» з позивним «корса»


Українські військовослужбовці ліквідували терористку «днр» з позивним «корса».

 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал «СтратКом ЗСУ».

 

«Ліквідовано зрадницю народу України. Та сама «корса» (Качура Ольга Сергіївна) - псевдополковник армії линири, командир реактивного артилерійського дивізіону. Та сама…, яка в 2014 році камуфлювалась під ЗСУ і наносила удари по мирному населенню», - ідеться у повідомленні.

 

Раніше, у січні цього року, Шевченківський районний суд Чернівців заочно засудив до 12 років позбавлення волі учасницю терористичної організації «днр», яка керувала обстрілами позицій Збройних сил України з реактивних систем залпового вогню «Град».

 

За даними слідства, уродженка Донецька з позивним «корса» у 2014 році приєдналася до незаконного збройного формування «3-я окрема мотострілецька бригада «Беркут», створеного на основі так званої «групи Безлера». З того часу колишня співробітниця органів Міністерства внутрішніх справ України брала активну участь у терористичній діяльності. Спеціальне навчання військовій справі жінка проходила в росії.

 

На посаді «командира артилерійського дивізіону» у званні «полковник військ «днр» вона безпосередньо керувала обстрілами позицій ЗСУ та добровольчих військових формувань із «Градів» поблизу населених пунктів Іловайськ, Дебальцеве, Вуглегірськ, Маринівка, Авдіївка Донецької області, що призвело до масової загибелі людей.

 

Суд визнав «корсу» винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України, і призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

 

Засуджена переховувалась від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької області, її було оголошено в розшук.

 

Ольга ДАНИЛЮК,

Фото: із відкритих джерел.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%