У Ковелі проводять заміну мережі водовідведення за новими технологіями

У Ковелі проводять заміну мережі водовідведення за новими технологіями

На вулиці Грушевського УВКГ “Ковельводоканал” проводить заміну системи водовідведення. У зв’язку з цим частково обмежено рух транспорту на цій ділянці дороги. 

Про це інформує Ковельська міська рада. 

Владислав Ковальчук, майстер підприємства, каже, що працюватимуть упродовж тижня і планують заміни 170 метрів труб. Він наголошує, що роботи виконуються за новими технологіями, без руйнування асфальтового покриття. 

Їх проводить фірма із Запоріжжя – ТОВ “Авто-М”, яка частину свого бізнесу релокувала у Львів. До речі, такі технології на Волині використовуються вперше. 

«Ми проводимо санацію труб. Спочатку за допомогою спеціального обладнання їх оглядаємо, ретельно вичищаємо. Після цих операцій в трубопровід вводиться рукав, який закріплюється спеціальною сумішшю. Тобто, ми просто реставруємо трубу. Тепер всередині старих мереж знаходиться поліетилен, термін служби – більше 50 років. Учора пройшли 30 метрів, а відкритим способом такі роботи зайняли б більше часу», – зазначив майстер запорізької компанії Ігор Гошко. 

За словами головного інженера “Ковельводоканалу” Вадима Огея, такий спосіб заміни мереж вони планують використовувати і в подальшому. Це менш фінансово затратно, адже не потрібно викопувати траншеї, потім відновлювати дорожнє покриття. Така технологія дозволяє проводити роботи в стислі терміни, вони створюють значно менше незручностей мешканцям. 

Увечері рух транспорту на цій ділянці дороги буде відновлено. 

Кошти на заміну мереж водовідведення виділено з бюджету громади. 

Дар'я ОНІМОВА. 

Фото міськради. 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%