Потіште гостей у піст

Потіште гостей у піст

Навіть у піст можна почастувати гостей апетитними стравами. Якими – розповідає майстер Волинського технікуму НУХТ Тетяна КОЗАК.

Пісний рис із овочами

Наготувати рис круглий - 100 г, білокачанна капуста - 500 г, цибулина, морква - 1-2 шт., томатний сік - 100 мл, оливкова олія - 100 мл, зелена цибуля і зелень петрушки – за смаком, сіль, чорний перець горошком, перець чилі і коріандр  – теж за смаком.

Капусту нашаткувати. Цибулю нарізати великими кубиками, моркву – кружальцями. На оливковій олії обсмажити до прозорості цибулю, потім моркву. Додати подрібнену зелену цибулю і капусту, готувати на максимальному вогні, постійно помішуючи.

Коли капуста трохи підсмажиться, додати томатний сік і спеції, перемішати  і зменшити вогонь до мінімуму. Додати рис і воду (її має бути вдвічі більше, ніж рису). Накрити  кришкою і тушкувати до готовності рису.Готову страву посипати  зеленню і перцем чилі.

 Капусняк із грибами


Для його приготування знадобляться: квашена капуста - 300-350 г, печериці - 250-350 г, морквина, картопля - 2-3 шт., селера - 1-2 стебла, пів цибулини, часник - 3-4 зубці, томатна паста - 1-2 ст. л., овочевий бульйон або вода - 2,5 л, олія - 2 ст. л., лавровий лист, зелень, мелений коріандр, сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Капусту декілька разів промити холодною водою. Печериці порізати шматочками,  моркву - соломкою, картоплю  - брусочками. В  каструлі розігріти  олію, додати  порізану цибулю і обсмажити  приблизно за 5 хв. Додати  гриби й готувати на великому вогні приблизно 4-5 хв. Туди ж – порізаний часник (смажити 30-45 сек.). Докинути капусти, залити бульйоном і довести до кипіння на великому вогні. Варити приблизно 5 хвилин.

Після цього додати картоплю, порізану селеру, томатну пасту і спеції. Довести  до кипіння, прикрити кришкою і варити 15 хв. (до повної готовності овочів). Лишити настоятися приблизно 10 хв.

Салат із капусти під апельсиновим соусом

 Інгредієнти : цвітна капуста - 500 г, броколі - 500 г, грейпфрут (або апельсин) - 1 шт., оливкова олія, розмарин, сіль, чорний мелений перець за смаком.

 Капусту відварити протягом 5-7 хвилин у підсоленій воді, додавши розмарин і 1 ст. л. оливкової олії. Воду злити  і промити капусту під струменем холодної води.

Для приготування соусу в каструльці розігріти оливкову олію, додати трохи розмарину і очищений від плівок грейпфрут, тушкувати на слабкому вогні 3-5 хв., періодично помішуючи, приправити сіллю і перцем за смаком.

Капусту викласти  на тарілку і полити соусом.

 

 

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (66) - 86.8%
Пізно (3) - 3.9%
Яка різниця? (2) - 2.6%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (0) - 0%
Мені байдуже (4) - 5.3%