Запіканка з кукурудзяної муки
Інгредієнти:
600 мл молока;
400 г кукурудзяної крупи;
100 г розм’якшеного вершкового масла;
2 цибулини;
2 ст. л. соняшникової олії (для смаження);
2 лаврових листки;
Сіль та перець до смаку.
Наріжте дрібними кубиками 2 цибулини та підсмажте на пательні з 2 ст. л. соняшникової олії до золотавого кольору.
Висипте до каструлі 400 г кукурудзяної крупи, додайте 100 г розм’якшеного вершкового масла та цибулю. Посоліть та поперчіть до смаку, вкладіть 2 лаврових листки.
Поставте на маленький вогонь. Перемішуйте дерев’яною лопаткою чи ложкою, поки масло повністю не розтане.
Додавайте невеликими порціями молоко та продовжуйте перемішувати, всього вам знадобиться 600 мл. Коли маса загусне до консистенції густої сметани, викладіть її до керамічної форми для запікання.
Накрийте форму фольгою та поставте у розігріту до 160 градусів духовку на 1,5 години. Потім зніміть фольгу та випікайте ще 40-60 хвилин.
На поверхні запіканки має утворитись яскрава золотава скоринка. Подавайте страву як гарнір до м’яса, птиці чи риби.
Смакуйте з задоволенням!
Фото з сайта tsn.ua.
- Коментуйте FaceBook
- Коментуйте ВКонтакте
ТОП Новини
Луганчани влаштували бойкот? Відсьогодні протестувальники не пропускатимуть вантажівки через пункт пропуску «Угринів» в... Мирон Маркевич налаштований рішуче і наполегливо Баба-шарапанина – рибний пиріг 30 грн, щоб пересидіти ніч на автостанції У Підгайцівській громаді оголосили тендер на закупівлю FPV-дронів В Україні впроваджується безоплатна психологічна допомога для ветеранів та їхніх родин На Волині чоловік 50 років жив за радянським паспортом В Одесі спритники хотіли вивезти з України рідкісне видання та монети алєксандр ширвіндт помер одразу після «голосування» владіміра путіна…- Опитування
- Результати