Росівниця (капусняк по-гоцульськи)
Інгредієнти:
Капуста квашена – 350 г;
Крупа кукурудзяна – 150 г;
Стегенце куряче – 1 шт.;
Шийка свиняча – 200 г;
Цибуля ріпчаста – 0.5 шт.;
Свіжа зелень (кріп або петрушка) – 0.3 пучка;
Лавровий лист – 2 шт.;
Сіль, чорний перець мелений – за смаком.
Почистіть половинку головки цибулі.
Візміть одне стегенце, промийте його і помістіть в каструлю з 2 літрами води, додайте трохи солі і зваріть звичайний курячий бульйон.
Стегенце можна вийняти. Насипте в каструлю кукурудзяну крупу і квашену капусту. Варіть суп на середньому вогні хвилин 40.
Наріжте свинячу шийку на невеликі кубики і додайте її в суп. Продовжуйте варити наш капусняк ще 20 хвилин до повного розварювання кукурудзяної крупи і розм’якшення капусти.
За 5 хвилин до закінчення приготування росівниці додайте в каструлю лавровий лист і чорний мелений перець. Наріжте кріп або петрушку і додайте в суп перед зняттям його з вогню.
Росівниця готова. Подавайте суп в глибоких тарілках в гарячому вигляді. Такий капусняк добре смакує і в холодному стані і допоможе перенести будь-яку спеку.
Смакуйте з задоволенням!
Фото з сайта ibilingua.com.
- Коментуйте FaceBook
- Коментуйте ВКонтакте
ТОП Новини
Мобільні пункти незламності на Волині згорнули і перевели в режим готовності Важкі бої на Бахмутському напрямку Вчора, коли вбили Чорновола На Волині відзначили волонтерів та аграрія У Нововолинську змагалися юні боксери На волинян чекає суттєве погіршення погоди Пенсійний фонд дозволив українцям купувати страховий стаж Вперше за три роки на Волині зафіксували випадок кору На Волині скажений кіт покусав 4 людей З волинських водойм витягли 1535 метрів рибальських сітей- Опитування
- Результати