Пісний пиріг вівчаря

Пісний пиріг вівчаря

Інгредієнти: 

200 г зеленої сочевиці; 

3 томати чері (або 1 середній помідор);  

1 ріпчаста цибуля; 

1 ст. л. томатної пасти;  

½ ч. л. кмину;  

1 морква; 

200 г печериць;  

2 зубчики часнику;  

100 мл овочевого бульйону (або води);

500 г картоплі (приблизно 5-6 середніх овочів); 

2 ст. л. оливкової олії;

1 ст. л. соняшникової олії; 

Сіль і перець до смаку.  

Помийте 200 г зеленої сочевиці, перекладіть в сотейник, залийте 400 мл води та трішки посоліть. Варіть до готовності за інструкцією на упаковці. Зазвичай, потрібно 20 хвилин. Після цього відкиньте відварену сочевицю на друшляк та залиште, щоб вся рідина стекла. 

Очистьте 500 г картоплі, поріжте на однакові шматочки, перекладіть до каструлі, залийте водою, посоліть та варіть до готовності. Потім злийте повністю рідину, додайте 1 ст. л. оливкової олії та дуже добре розімніть до стану пюре.   

Приготуйте овочеву начинку. Помийте 200 г печериць та наріжте слайсами, а потім кожен шматочок навпіл. 

Очистьте від лушпиння одну цибулину та наріжте дрібними кубиками.  

Велику моркву очистьте від шкірки та натріть на крупній тертці. Помийте 3 томати чері або один середній помідор і наріжте середнім кубиком. 

Посічіть дрібно 2 зубчики часнику. 

Розігрійте пательню з 1 ст. л. соняшникової олії. Перекладіть цибулю та обсмажте до м’якості. Додайте в сковорідку терту моркву та обсмажуйте все разом ще 2 хвилини. Перекладіть слайси печериць, перемішайте та продовжуйте готувати 3 хвилини, помішуючи. 

Додайте на пательню до овочів порізані томати чері, 1 ст. л. томатної пасти та влийте 100 мл овочевого бульйону або води. Тушкуйте 5-7 хвилин. 

Перекладіть на пательню відварену сочевицю, додайте подрібнений часник, ½ ч. л. кмину, посоліть та поперчіть до смаку. Перемішайте та тушкуйте 3-4 хвилини. 

Збирайте пиріг вівчаря. У форму для запікання викладіть готову начинку з овочів із сочевицею та рівномірно розподіліть ложкою чи силіконовою лопаткою.   

Покрийте шаром картопляного пюре та поставте запікатися в духовку на 20 хвилин за температури 180 градусів до появи рум'яної скоринки. Готовий пиріг дістаньте та дайте трішки остигнути. Подавайте тепленьким з овочевим салатом або посипайте улюбленою зеленню. 

Смакуйте з задоволенням! 

Фото з сайта depo.ua. 

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (618) - 86%
Пізно (28) - 3.9%
Яка різниця? (14) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.3%
Мені байдуже (30) - 4.2%