Недільний шашлик: духмяний і м'який

Недільний шашлик: духмяний і м'який


Журналіст порталу «Главком» Олексій Тесля поділився колективним досвідом, як приготувати шашлик із будь-якого м'яса, і при цьому аби він був найкращих смакових якостей.


Не секрет, що додавання в шашлик овочів робить жорстке м'ясо ніжним і приємним на смак. Секрету тут немає - зазвичай нанизують кільця цибулі або шматочки солодкого перцю з помідором між шматками м'яса на шампурі. Ще один безвідмовний прийом - помістити між шматочками м'яча невеликі частини сала. Це допоможе зробити шашлик особливо соковитим і ніжним.


Ось що пропонується:


«Чим краще маринувати м'ясо


Широко поширене у застосуванні мінеральної води, майонезу і цибулі для маринування м'яса на шашлик. Однак існують і досить незвичайні способи, які також дають результат. Спробуйте використовувати для маринаду свіжовичавлені соки. Це не тільки оригінальний інгредієнт, але і смачна добавка. Адже справжній сік відмінно розм'якшує м'ясо за рахунок вітаміну С, а також надає йому пікантний присмак.


Які соки йдуть на маринад?

лимонний сік;

апельсиновий сік;

гранатовий сік;

сік ківі.


Що додати в м'ясо, щоб воно стало м'яким?

Навіть якщо м'ясо на шашлик попалося лежане і досить жорстке, один хитрий прийом дозволить отримати м'який продукт, готовий до приготування. Для цього використовуйте ефект водяної бані.

Порядок дій:

у просторій каструлі закип'ятіть воду;

м'ясо на шашлик викладіть в друшляк або на дрібну решітку і поставте над киплячою водою;

в результаті вбирання вологи м'ясо набуває соковитість;

час приготування зазвичай займає 20-50 хвилин».


Смачної неділі!


Світлана КОМА.

Ілюстративне фото ТСН.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (578) - 87%
Пізно (24) - 3.6%
Яка різниця? (12) - 1.8%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.6%
Мені байдуже (22) - 3.3%