Мамалига з бринзою

Мамалига з бринзою

Інгредієнти:

200 г кукурудзяного борошна;

600 мл гарячої води;

50 г вершкового масла;

1 ч. л. солі;

2 щіпки куркуми;

100 г шинки або кілька смужок бекону;

100 г сала;

100 г бринзи.

У каструлю з товстими стінками наливаємо гарячу воду, ставимо на плиту, доводимо до кипіння та додаємо сіль і вершкове масло.

Кукурудзяне борошно просіваємо, сиплемо в нього трішки куркуми для золотавого кольору.

У киплячу воду за допомогою лопатки починаємо поступово вводити борошно невеликими порціями. Не лякайтеся цього – вимішувати мамалигу потрібно впродовж 20-30 хвилин.

Можна також зварити мамалигу з кукурудзяної крупи дрібного помелу. Таку кашу варити легше, крупу можна засипати в окріп одразу всю, помішуючи вінчиком або лопаткою.

Після того, як каша почала «пихкати», вимішуємо її ще близько 5-10 хвилин і перекладаємо в округлу форму: миску, форму для запікання або силіконову форму.

Накриваємо чистим рушником і ставимо в тепле місце – зварена каша має дійти до потрібної кондиції та схопитися протягом 15-20 хвилин.

Поки мамалига доходить, нарізаємо сало на невеликі шматочки, а шинку – скибочками. На розпеченій сковорідці обсмажуємо сало та шинку до рум'яної скоринки з обох боків.

Бринзу натираємо на великій тертці. Але можливий варіант нарізки на кубики – таке оформлення теж гарно й естетично виглядає.

Знімаємо рушник і дивимося на верхній шар каші. Якщо він застиг, кашу можна перевертати на дерев'яну дошку або блюдо для подачі. Мамалига має легко відокремитися та випасти, тримаючи свою форму.

Нарізаємо мамалигу з кукурудзи за допомогою широкого ножа, змоченого у холодній воді або змащеного олією. Але, в ідеалі, таку молдавську страву розрізають тонкою мотузкою, просоченою олією.

Подаємо мамалигу з бринзою та шкварками.

Смакуйте з задоволенням!

Фото з сайта fayni-recepty.com.ua.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (597) - 86.3%
Пізно (24) - 3.5%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.5%
Мені байдуже (29) - 4.2%