Шаурма

Шаурма

Інгредієнти:

4 тонких лаваші;

6 курячих ніжок;

300 г моркви по-корейськи;

300 г капусти пекінської;

300 г помідорів;

300 г огірків;

100 г майонезу;

100 г кетчупу;

Сіль, перець – за смаком.

 

Для моркви по-корейськи:

500 г моркви;

1 ч. л. коріандру меленого;

0,5 ч. л. суміші мелених перців;

0,3 ч. л. червоного меленого перцю;

150 г соняшникової олії;

2 ст. л. оцту;

1 ч. л. солі.

Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Моркву по-корейськи можна замаринувати за 1-2 години, але краще напередодні. Для цього моркву почистимо та помиємо. Натираємо її на спеціальній тертці або звичайній. Додаємо до моркви сіль, коріандр, чорний перець і суміш перців.

Рослинну олію нагріємо, але не до кипіння. Заливаємо моркву зі спеціями гарячою олією. Додаємо оцет та перемішуємо. Ставимо моркву по-корейськи у холодильник на 1-2 години.

Курку для шаурми також потрібно попередньо підготувати. Можна запекти курячі ніжки в духовці, мікрохвильовій печі, мультиварці або обсмажити на сковороді.

Для соусу з'єднаємо разом майонез і кетчуп.

Помідори та огірки миємо та нарізаємо тонкими скибочками. Пекінську капусту січемо тонкою соломкою. Куряче м'ясо подрібнюємо на маленькі шматочки – чим дрібніше, тим смачніше.

Усі інгредієнти розділимо умовно на 4 частини.

На третину лаваша уздовж довгої сторони викладаємо 2-3 ст. ложки соусу, відступаючи від краю близько 3 см і з боків приблизно по 7 см та розмазуємо.

Зверху на соус викладаємо капусту, помідори та огірки. На огірки розподіляємо курку та зверху моркву по-корейськи.

Лаваш з начинкою закриваємо з боків та згортаємо у вигляді рулету.

Так само формуємо з інших лавашів та начинки рулети.

На сухій та добре прогрітій сковорідці-гриль обсмажуємо шаурму з обох сторін приблизно по 3-4 хвилини. Вогонь повинен бути середнім, щоб лаваш не підгорів.

Смакуйте з задоволенням!

Фото з сайта fayni-recepty.com.ua.

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (620) - 86%
Пізно (28) - 3.9%
Яка різниця? (14) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.3%
Мені байдуже (30) - 4.2%