Картопляно-гречаний пиріг

Картопляно-гречаний пиріг

Інгредієнти:

300 г борошна;

20 г дріжджів;

2 ст. л. олії;

2 ч. л. цукру;

0,5 ч. л. солі;

200 мл води.

Начинка:

Гречка;

500 г картоплі;

3 цибулини;

4 зубчики часнику;

2 ст. л. олії.

У теплу воду 30-35 °С додаємо дріжджі, цукор, сіль, зовсім трішки борошна, розмішуємо й залишаємо, щоб піднялася опара.

Додаємо просіяне борошно, олію та замішуємо еластичне тісто.

Накриваємо тісто чистим рушничком і ставимо у тепле місто, щоб підросло. Рецепт для тіста є універсальним, не тільки для картопляно-гречаного пирога, з будь-якою начинкою – яблука, капусту, гриби, курагу, рис з яйцем. Лише у солодкий пиріг цукру потрібно додати більше.

Для начинки відварюємо картоплю й готуємо звичайне пюре.

Відварюємо гречку.

Цибулю нарізаємо невеликими кубиками та обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо подрібнений часник, сіль і ще хвилинку підсмажуємо.

Компоненти начинки – картоплю, гречку й цибулю ретельно перемішуємо у великій мисці.

Тісто, що підросло, розділяємо на 2 частини – меншу й більшу.

Більшу частину тіста розкачуємо та викладаємо на деко так, щоб з боків утворилися бортики.

Викладаємо начинку, накриваємо другою частиною тіста і гарненько защипаємо по краях.

Наколюємо виделкою й залишаємо на 20-30 хвилин аби тісто підросло.

Змащуємо збитим яйцем та випікаємо у гарячій духовці 200°С 40-45 хвилин.

Смакуйте з задоволенням!

Фото з сайта fayni-recepty.com.ua.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (568) - 87.4%
Пізно (23) - 3.5%
Яка різниця? (12) - 1.8%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (23) - 3.5%
Мені байдуже (20) - 3.1%