Картопляно-гречаний пиріг
Інгредієнти:
300 г борошна;
20 г дріжджів;
2 ст. л. олії;
2 ч. л. цукру;
0,5 ч. л. солі;
200 мл води.
Начинка:
Гречка;
500 г картоплі;
3 цибулини;
4 зубчики часнику;
2 ст. л. олії.
У теплу воду 30-35 °С додаємо дріжджі, цукор, сіль, зовсім трішки борошна, розмішуємо й залишаємо, щоб піднялася опара.
Додаємо просіяне борошно, олію та замішуємо еластичне тісто.
Накриваємо тісто чистим рушничком і ставимо у тепле місто, щоб підросло. Рецепт для тіста є універсальним, не тільки для картопляно-гречаного пирога, з будь-якою начинкою – яблука, капусту, гриби, курагу, рис з яйцем. Лише у солодкий пиріг цукру потрібно додати більше.
Для начинки відварюємо картоплю й готуємо звичайне пюре.
Відварюємо гречку.
Цибулю нарізаємо невеликими кубиками та обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо подрібнений часник, сіль і ще хвилинку підсмажуємо.
Компоненти начинки – картоплю, гречку й цибулю ретельно перемішуємо у великій мисці.
Тісто, що підросло, розділяємо на 2 частини – меншу й більшу.
Більшу частину тіста розкачуємо та викладаємо на деко так, щоб з боків утворилися бортики.
Викладаємо начинку, накриваємо другою частиною тіста і гарненько защипаємо по краях.
Наколюємо виделкою й залишаємо на 20-30 хвилин аби тісто підросло.
Змащуємо збитим яйцем та випікаємо у гарячій духовці 200°С 40-45 хвилин.
Смакуйте з задоволенням!
Фото з сайта fayni-recepty.com.ua.
- Коментуйте FaceBook
- Коментуйте ВКонтакте
ТОП Новини
Питання руба З Днем працівника лісу! Волинські сумоїсти здобули нагороди на чемпіонаті Європи У Луцьку відбудеться Науковий Пікнік Бив та ґвалтував: на Волині чоловік закрив у хаті жінку та спалив її паспорт В ОДА відбулася зустріч з власником харківського м’ясопереробного підприємства, що переїжджає... Шість об'єктів на Волині потрапили до розширеної мапи "Туристичних магнітів" України У Володимирі привітали лісівників з професійним святом Волинських рятувальників привітали з професійним святом ЛісівникиІнтерв'ю


- Опитування
- Результати