Пиріг з ревенем та полуницею

Пиріг з ревенем та полуницею

Інгредієнти:

Для тіста:

500 г борошна;

200 г молока;

15 г дріжджів;

150 г цукру;

4 яйця;

80 г вершкового масла;

Олія рослинна.

Для начинки:

400 г полуниці;

400 г ревеню;

50 г цукру;

1 ч. л. кукурудзяного крохмалю;

Цукрова пудра.

У глибоку миску налийте молоко, додайте дріжджі та цукор. Збивайте міксером до повного розчинення дріжджів. По одному вводимо у суміш жовтки, продовжуючи збивати.

Потім додаємо м’яке вершкове масло, частинами просіяне борошно та замішуємо руками тісто. Воно має бути дуже ніжним і м'яким. Вимішуємо протягом 8-10 хвилин, за необхідності підсипаючи борошно, поки тісто не стане гладким і перестане прилипати до рук.

Покладіть тісто у глибоку миску, змащену невеликою кількістю рослинної олії, щільно накрийте харчовою плівкою та поставимо в тепле місце на 1-1,5 години.

Полуницю та ревінь нарізаємо невеликими кубиками, поміщаємо у глибоку миску, засипаємо цукром і крохмалем, ретельно перемішуємо.

Перекладемо 2/3 тіста у форму та розтягнемо його по периметру, створюючи з боків невеликі бортики. Решту тіста розкочуємо тонким шаром.

Рівномірно викладаємо начинку та закриваємо другим шаром тіста. Робимо надрізи гострим ножем.

Випікаємо пиріг протягом 40-50 хвилин у розігрітій духовці при 180°С.

Після охолодження посипаємо пиріг з ревенем та полуницею цукровою пудрою.

Смакуйте з задоволенням!

Фото з сайта fayni-recepty.com.ua.

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (619) - 86%
Пізно (28) - 3.9%
Яка різниця? (14) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.3%
Мені байдуже (30) - 4.2%