Краси та здоров’я попросіть у перепілки

Краси та здоров’я попросіть у перепілки


Усе частіше поряд із курячими можна побачити перепелині яйця. А все тому, що вартують вони не дорого, а користі мають дуже багато.

Навіть знаменита лікар-цілителька Наталія Земна, ділячись рецептами здоров’я та краси, радить не забувати за перепелині яйця. Адже вони дуже багаті на вітаміни.

Зокрема, віт. А – запорука молодої шкіри.

В1– хороша робота органів травлення, нервової системи, м’язів та серця і позаяк вважається вітаміном енергії та росту, то особливо необхідний дітям.

Присутній у цьому продукті рибофлавін (віт. В2) забезпечує міцні нігті та волосся, поліпшує зір, допомагає в боротьбі з виразками ротової порожнини.

Перепелині яйця – щоб ви знали – містять 27 необхідних для нашого організму мікроелементів, як-от залізо, магній, кальцій, калій, кобальт. Не дивно, що багато людей вживають пташиний продукт разом зі шкаралупою, котра на 90% складається з карбонату кальцію.

Готуємо живильну воду

Позаяк шкаралупу з’їсти здатен не кожен (та й нирки від того можуть за себе нагадати), Наталія Земна радить приготувати воду для щоденного пиття.

Для того чисту шкаралупу з перепелиних яєць необхідно подрібнити, розтерти в порошок, а потім робити собі щоденні порції кальційованого напою:

0,5 ч. л. порошку залити 1 л кип’яченої води, настоювати не менш ніж 5 год. Таку воду можна пити в чистому вигляді, використовувати для чаю або кави, додавати у перші-другі страви.

Зміцнюємо кістки

Люди, в яких остеопороз чи кришаться зуби, можуть порошок зі шкаралупи:

1 г, тобто на кінчику ножа або ложечки змішувати з 1 краплею свіжовичавленого лимонного соку та приймати натщесерце зранку й увечері.   

Зберігаємо молодість

Аби зміцнити волосяні цибулини, Наталія Земна радить зробити суміш із трьох сирих яєць, втирати її у шкіру голови та через хвилин 15-20 змити теплою водою або ще ліпше – настоєм трав (чебрецю, кореню лопуха, кропиви).

А подбати за гарну шкіру та нігті допоможе маска із трьох сирих жовтків, розтертих із 1 ч. л. меду.

Цю суміш нанесіть на обличчя, шию, зону декольте і руки. Змийте через хвилин 10-15.

Еластичність шкіри відчуєте вже після першої процедури. А щоб розгладилися зморшки, не полінуйтеся наносите омолоджувальну маску щотижня.

Поліна РУДЕНКО. 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%