Тільки для інтуристів?!

Тільки для інтуристів?!

Парадоксального вигляду набули малі архітектурні форми на дорогах Ковельщини, які сповіщають подорожнім про початок чи закінчення тих чи інших адміністративно-територіальних одиниць. І якщо в одному випадку різноманітні бетонні конструкції мають ошатний та патріотичний вигляд, то в іншому – протилежна картина.

Напис «Ковель» на в’їзді в Місто залізничників із боку українсько-польського кордону може слугувати зразком гідної самооцінки власного населеного пункту та адекватності місцевої влади, яку очолює Олег Кіндер. Звичайно, Ковельський міський голова не може претендувати на титул ангела, але в цьому випадку він та відповідні комунальні служби міста можуть похвалитися результатом оздоблення бетонної конструкції з написом «Ковель», навіть якщо розмальовували ці букви невідомі волонтери.

А от ковельській районній владі треба позичати в Сірка очей, аби відкрито подивитися на білборд, який бовваніє на межі їхнього району з Маневиччиною одразу за с. Гулівка. Клеєна-переклеєна поверхня внаслідок безгосподарності служб, які повинні відповідати за естетичний вигляд подібних конструкцій, лише шматками обірваних букв нагадує про древність патріотичного напису «Ковельщина вітає Вас!». І якщо до екс-голів райдержадміністрації Сергія Матяшука та можна висловлювати лише обмежені претензії (через нетривалість їхнього перебування на посаді), то районна рада на чолі з Петром Якубуком мало б уже давно звернути увагу на це неподобство.  Та й Служба автомобільних доріг у Волинській області, якою керує Анатолій Посполітак, у подібних випадках – не сторонній спостерігач.

Відтак із боку кордону Ковель постає у цілком європейському вигляді, і це радує око не тільки інтуристів, а з боку Сходу однойменний район демонструє повну зневагу і до самого себе, і до гостей Лесиного краю.

Роман УСТИМЧУК.

На фото автора: «інтуристівський» Ковель і затрапезний район.


 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%