Чи знаєте ви що…

Чи знаєте ви що…


…Хрещатик є найкоротшою центральною вулицею столиці в Європі. Починається від Європейської площі, проходить через Майдан Незалежності і закінчується Бессарабською площею. Довжина Хрещатика – 1225 м.

…Український гімн складається всього з шести рядків, а не чотирьох куплетів і двох приспівів. Другий, третій та четвертий куплети гімну, написаного поетом Павлом Чубинським і композитором Михайлом Вербицьким, не були затверджені 2003-го.

…Дев'ять ресторанів швидкого харчування McDonald's в Україні увійшли в топ-100 найбільш відвідуваних закладів американської мережі. А McDonald's, що біля київського залізничного вокзалу, останні шість років входив у трійку найбільш відвідуваних закладів мережі фаст-фуду в світі.

…Станція метро «Арсенальна» у Києві є найглибшою у світі – 105,5 м. Її побудували в числі перших п'яти станцій у столиці України, в безпосередній близькості від будівлі парламенту.

…«Щедрик» – це різдвяна українська народна пісня, яка отримала всесвітню популярність у музичній обробці Миколи Леонтовича, який написав її 1916-го. Англійською мовою відома під назвою «Carol of the Bells». Пісня прозвучала у багатьох закордонних фільмах. Наприклад, у фільмі «Сам удома» вона є одним із найголовніших саундтреків. Окрім того, численні кавери «Щедрика» набирають неймовірну кількість переглядів на YouTube.

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%