До Криму так і не доїдеш…

До Криму так і не доїдеш…


24 грудня минулого року без попереднього оголошення українська влада припинила рух пасажирських потягів в окупований росіянами Крим. У переддень Новорічних та Різдвяних свят це стало особливим випробуванням для українських громадян, які вирушили до рідних на гостину, адже від херсонської станції Новоолексіївки до блокпостів на Чонгарі – чималий відрізок шляху.

Очікування, що рух потягів от-от відновиться, виявилися марними. Перший заступник голови Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті Володимир Балін під час зустрічі зі спостерігачами місії ОБСЄ повідомив, що подібне обмеження – тимчасове і законне. Мало того, воно стосується вже й інших наземних маршрутів перевезень.

«Насамперед зазначу, що відповідно до Конституції України людина, її життя і безпека визнано найвищою соціальною цінністю, – цитує Володимира Баліна відомча прес-служба. – Зважаючи на зруйновану транспортну інфраструктуру у східних регіонах України, збільшення випадків несанкціонованого втручання у діяльність перевізників та обстрілів автобусів, «Укртрансінспекція» прийняла рішення припинити продаж квитків та перевезення пасажирів на автобусних маршрутах до зупинок, що розташовані, згідно з діючими розкладами руху, на території проведення АТО. Щодо припинення перевезень пасажирів автобусами до Автономної Республіки Крим, то тут ситуація трішки інша. Україна ніколи не визнає анексію Криму та зробить усе можливе, щоб його повернути, але оскільки ми зараз не можемо контролювати перевізників та забезпечувати безпеку на території півострова, було вирішено задля безпеки людей припинити перевезення. Звичайно, ці заборони створюють значні незручності для людей та завдають збитків перевізникам, але іншого виходу, на жаль, поки що немає».

Присутні на прес-конференції журналісти також почули запевнення, що рішення про припинення перевезень пасажирів до Криму та на території проведення АТО тимчасові та прийняті з чітким дотриманням законодавства.

Підготував Роман УСТИМЧУК.

На фото автора: цей потяг із Ковеля їде вже більше місяця їздить не в Сімферополь, а тільки до Новоолексіївки.

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%