Кара колишньому директору КХП

Кара колишньому директору КХП У давній справі нарешті поставили крапку?
Прокуратура Волинської області домоглася в Апеляційному суді завершальної крапки у резонансній справі щодо директора "Луцького комбінату хлібопродуктів №2" та його заступниці. Службовці звинувачувались у привласненні майна в особливо великих розмірах та підроблені документів. Про це повідомляють у прес-службі відомства. Однак це навряд чи можна назвати "крапкою". Радше  - трикрапкою... Бо у керівників, яких звинувачують у злочині є можливість апелювати до вищих судових інстанцій.

Йдеться про справу 2010-го року. Тоді  несподівано виявилося, що зі складів зерносховища зникли десятки тисяч тонн збіжжя, які Аграрний фонд України передав КХП на зберігання.
За інформацією прокуратури, у ході слідства було встановлено, що директор підприємства та його заступниця, які знали, що на їхніх складах власні запаси зерна відсутні, самовільно вирішили переробляти зерно Аграрного фонду як власність "Луцького КХП №2" і реалізовувати борошно та інші продукти переробки суб'єктам господарювання. Такі дії службових осіб підприємства завдали державі збитків на суму понад 81 мільйон гривень.

У 2009 році директор столичного ТзОВ "Конкорд Плюс" задля заволодіння державними коштами склав завідомо неправдиві документи, у яких вказав, що його підприємство заклало до державного резерву 5 тисяч тонн пшениці та 2 тонни жита. У свою чергу, посадовці "Луцького КХП №2" склали документи, згідно з якими отримали це збіжжя від "Конкорд Плюс" на свої склади та перерахували за цей нього понад 8 мільйонів гривень.

«Ухвалою Апеляційного суду Волинської області усіх фігурантів цієї справи визнано винними у вчинені злочинів. Директору "Луцького КХП №2" призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі та із позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на державних підприємствах.
Заступниці директора суд призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі та із позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на державних підприємствах, зі встановленням 3-річного іспитового строку.
Також із обох цих посадовців стягнуть солідарно понад 45 мільйонів завданих злочином збитків. Директору ТзОВ "Конкорд Плюс" призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі із позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій. Із нього буде стягнуто заподіяні злочином збитки в сумі понад 8 мільйонів гривень», – стверджують у прес-службі прокуратури області.
Тим часом торік це підприємство знову потрапило в епіцентр скандалу з черговими виявленими недостачами зерна. Після чого фактично впало на коліна. З прірви КХП витягуватиме черговий новий керівник. Кандидатів є кілька, але у профільному міністерстві ще визначаються.
Підготувала Олена ЛІВІЦЬКА.  

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%