Із глобального штабу в Копенгагені…

Із глобального штабу в Копенгагені…

Три літаки доправили в Україну 85 тонн гуманітарної допомоги від Європейського Союзу.


Цього тижня три вантажні літаки з ЄС доправили до Дніпропетровська понад 85 тонн гуманітарної допомоги від країн ЄС. Партнери Департаменту Єврокомісії з питань гуманітарної допомоги та захисту цивільного населення (ECHO), зокрема ЮНІСЕФ та УВКБ ООН, а також Червоний Хрест і Українська служба із надзвичайних ситуацій, розпочали роздачу допомоги людям у регіонах, що постраждали від конфлікту на сході України.

29 січня 2015 р. перші 10 тонн вантажу роздали постраждалим у Маріуполі. Гуманітарна допомога покриє базові потреби тих, хто цього найбільше потребує у районах, уражених конфліктом, потреби внутрішньо переміщених осіб та біженців, а також тих, хто повертається назад додому у постраждалі регіони. Літаки та вантажні машини доправили предмети першої необхідності, надміцну будівельну плівку, ковдри, спальні мішки, каністри, термоодяг, тенти, контейнери для води, обігрівачі, гігієнічні засоби та теплий одяг.

Гуманітарну допомогу та її транспортування забезпечили країни-членами ЄС та ECHO за посередництва Механізму цивільного захисту ЄС. Рейси було організовано Європейською Комісією та країнами-членами ЄС; а вантаж – відправлено з Глобального резервного складу у Копенгагені трьома спеціальними авіарейсами в рамках операції «Повітряний шлях ЄС».

Христос Стиліанідес приїхав особисто проконтролювати процес розвантаження та початок розподілу речей в Україні. Раніше у Києві він зустрівся із президентом Петром Порошенком, щоб оголосити про новий пакет допомоги від ЄС. За словами комісара, в 2015 році ЄС надасть додаткові 15 мільйонів євро для забезпечення захисту впродовж холодної зими та після неї. З часу початку конфлікту на сході ЄС надав Україні 320 млн. безповоротних коштів, а також кредитів для підтримки мешканців та регіонів постраждалих від конфлікту.

 Контекст. Понад 900 000 людей було переміщено до безпечніших територій України та близько 600 000 людей виїхали за кордоном, переважно до сусідньої Росії. Близько 1,4 мільйони із 5,2 мільйонів населення постраждалих областей вважаються дуже вразливими і потребують гуманітарної допомоги.

В рамках допомоги під час кризи, Європейська Комісія заявила про надання додаткових 15 мільйонів євро гуманітарної допомоги в 2015 році. З урахуванням цього загальна сума гуманітарної допомоги досягла понад 26 мільйонів євро. 40% цих коштів надається постраждалому населенню на територіях, контрольованих сепаратистами. Також від держав-членів надходить понад 47 мільйонів євро.

Європейська Комісія також виділила гуманітарну допомогу для покриття зимових потреб найменш захищених біженців зі східної України, які знайшли притулок у Білорусі та Росії.

Вісник Представництва ЄС в Україні.

На фото: іконографіка допомоги ЄС Україні.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%