Молочний кисіль

Молочний кисіль

Інгредієнти:

1 л молока;

5 ч. л. крохмалю (кукурудзяного або картопляного);

2 ст. л. цукру;

150 мл апельсинового джему;

4 шматочки шоколаду;

Ваніль на кінчику ножа;

М'ята для прикраси.

Беремо каструлю з нержавіючого матеріалу. Щоб молоко під час кип'ятіння не пригоріло, обполіскуємо її холодною водою. Ставимо молоко на вогонь (900 мл) та згодом знімаємо кип'ячене молоко з плити.

У склянку засипаємо картопляний крохмаль та заливаємо 100 мл молока, що залишилися. Перемішуємо, щоб не утворилися грудочки.

Якщо взяти крохмалю по мінімуму, вийде густий напій. А варто підмішати його більше, вийде чудовий десерт – майже желе, яке можна їсти ложкою.

У каструлю з молоком додаємо цукор і повертаємо на плиту. Вмикаємо повільний вогонь і помішуємо молоко до повного розчинення цукру. За бажанням додаємо трішки ванілі.

Робимо в молоці ложкою вихор та вливаємо повільною цівкою крохмаль. Доводимо до кипіння, помішуючи постійно ложкою. Щойно молочний кисіль почне густіти, одразу ж знімаємо з вогню. Якщо суміш довго кип'ятити, то кисіль може вийти рідким, у ньому можуть утворитися грудочки.

В залежності від густоти, вибираємо форму. Рідкий кисіль розливаємо в чашки, дуже густий – у форми або тарілки.

Остиглий кисіль поливаємо апельсиновим джемом або варенням, зверху посипаємо тертим шоколадом і прикрашаємо листком м'яти.

Основа киселю може бути не тільки молочною, але і фруктовою, ягідною, на вівсяних пластівцях і навіть овочах (наприклад, гарбузі та моркві), які заварюють крохмалем. Можна зварити ароматний кисіль з компоту, консервованої вишні або полуниці.

Смакуйте з задоволенням!

Фото з сайта fayni-recepty.com.ua.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (569) - 87.4%
Пізно (23) - 3.5%
Яка різниця? (12) - 1.8%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (23) - 3.5%
Мені байдуже (20) - 3.1%