Славні нащадки пані Сенаторки

Славні нащадки пані Сенаторки


У загальноосвітній школі I-II ст. ім. Олени Левчанівської у с. Линів Локачинського р-ну відбулася урочиста подія: за активну участь у конкурсі на тему «Друга світова війна в долі моєї родини» нагороджено найактивніших вихованців цього невеличкого, але славного навчального закладу.

Ідея «Волинської газети», щоб із допомогою дітей на педагогів більше дізнатися про складну та героїчну історію цього села, впала на благодатний ґрунт. Із допомогою директора школи Лілії Мельник та вчителя історії Олени Никитюк вдалося не лише з’ясувати чимало подробиць про героїчний бій командування УПА із групою співробітників НКВД, що відбувся 5 березня 1945 р., але й про інші унікальні події Линева та навколишніх сіл. А особливо теплі та цінні спомини тут зберігають, звичайно, про славну дочку всієї України, депутата Сенату Другої Речі Посполитої Олену Левчанівську, яка у довоєнний час володіла в селі маєтком, займалася активною просвітницькою роботою, за що й була знищена сталінськими карателями в безкраїх просторах ГУЛАГу.

Головний редактор «Волинської газети» Володимир Данилюк та Бубнівський сільський голова Руслан Торчинський також розповіли про найважливіші події сучасності, котрі потребують від кожного максимальної мобілізації для відстоювання Української держави, та висловили сподівання, що юна генерація мешканців Линева буде гідними продовжувачами добрих справ їхньої славної землячки Олени Левчанівської.

Конкурс спонукав і до ще однієї ініціативи: необхідно запровадити цикл спочатку загальнообласних, а потім і загальноукраїнських заходів щодо вивчення життя сенаторки Левчанівської та її неоціненного внеску в побудову Української державності. Її постать – в одному ряду з такими славетними волинянами, як Леся Українка, В’ячеслав Липинський та Ігор Стравінський.

Олена ЛІВІЦЬКА.

Фото автора.










 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%