Бадзьоня, або печеня з квасолею й солоними огірками

Бадзьоня, або печеня з квасолею й солоними огірками

Інгредієнти: 

Свинина – 1 кг; 

Картопля – 2 кг; 

Морква – 1 шт.; 

Цибуля – 2 шт.; 

Квасоля відварена – 300 г; 

Огірки солоні – 3 шт.; 

Борошно – 5 ст. л.; 

Паста томатна – 1 ст. л.; 

Вода – 300 мл; 

Лавровий лист – 1 шт.; 

Часник, зубчики – 2 шт.; 

Олія – 3 ст. л.; 

Сіль – за смаком; 

Перець червоний гострий – 1/4 ч. л.; 

Петрушка, пучок – 1/4 шт. 

Відваріть за потребою квасолю. Почистьте картоплю, моркву й цибулю. Вимийте й висушіть м’ясо паперовими рушниками. 

Наріжте м’ясо невеликими шматочками. Викладіть м’ясні шматочки у велику каструлю з важким дном, додайте трохи води й залиште готуватися на невеликому вогні під кришкою. 

Наріжте картоплю середніми шматками. Додайте картоплю до м’яса –використовуйте стільки картоплі, скільки поміститься у каструлю так, щоб залишалося місце для решти інгредієнтів. Додайте 200-300 мл води –не треба додавати багато води, адже ви готуєте не першу, а основну страву. Накрийте кришкою й залиште тушкуватися. 

Наріжте моркву до смаку: кілечками, квадратиками тощо. Викладіть нарізаний овоч в каструлю до м’яса з картоплею, дочекайтеся поки рідина знову закипить й залиште тушкуватися на невеликому вогні під кришкою. 

Поставте розігріватися сковороду з олією. Наріжте квадратиками цибулю й протушкуйте на сковороді впродовж 5-7 хвилин на середньому вогні, ближче до маленького. 

Поки цибуля смажиться, наріжте 3-4 солені огірки – використовуйте стільки огірків, скільки вам до вподоби. 

Перекладіть цибулю в миску й залиште до потреби. 

Додайте ще трохи олії й викладіть в сковороду солені огірки. Смажте, помішуючи, до 5 хвилин. 

Викладіть в каструлю підсмажені огірки, квасолю й підсмажену цибулю –викладайте ці інгредієнти за умови майже повної готовності картоплі й моркви. Не перемішуйте. Залиште на невеликому вогні. 

Підсмажте борошно впродовж 30-40 секунд на сухій розпеченій сковороді. Постійно помішуйте лопаткою, щоб борошно не пересмажилося. 

Додайте томатну пасту, перемішайте й залийте водобою у кількості до 0.5 склянки. Доведіть суміш до закипання й перекладіть у каструлю до бадзьоні. 

Обережно перемішайте всі інгредієнти у каструлі між собою. Залиште тушкуватися під кришкою. 

Подрібніть очищені зубчики часнику. 

Подрібніть чисто вимиту петрушку. Викладіть у каструлю петрушку, лавровий лист і подрібнений часник. Додайте солі й перцю до смаку. Перемішайте Протушкуйте під кришкою 5 хвилин й вимикайте вогонь. 

Залиште бадзьоню настоюватися впродовж 5-6 годин. 

Смакуйте з задоволенням! 

Фото з сайта shuba.life. 

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (612) - 86.1%
Пізно (26) - 3.7%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (30) - 4.2%