Готуємо у піст

Готуємо у піст

Постити і їсти щось смачненьке – цілком реально. Треба лише скористатися рецептами, які нам пропонує заввідділення харчових технологій Волинського технікуму НУХТ Тамара Пахолюк.

 

Тонкі пиріжки з квасолею

Для опари: вода 0,5 л, цукор 2 ч. л., борошно 50 г, дріжджі 25 г.

На тісто: борошно 450 г, олія 50 г, сіль 1 ч. л.

Для начинки: олія 80 г, цибуля 400 г, квасоля 400 г, сіль, перець, коріандр за смаком.

Спершу треба зробити опару. Для цього в теплій воді розвести цукор, дріжджі, борошно й лишити, аби підросло.

Далі тісто: у велику миску насипати борошно і сіль, влити опару та олію, замісити м’яке пружне тісто, за необхідності підсипаючи ще борошно. Тепер маємо приготувати начинку: до золотистого кольору підсмажуємо на олії дрібно порізану цибулю, туди перекручуємо варену квасолю, додаємо спеції  та сіль і перемішуємо.

Згодом формуємо кругленькі пиріжки та підсмажуємо на олії.

 


Морквяний пісний торт

Борошно – 150 г, олія без запаху – 8 ст. л., цукор 1 скл., сік із м’якоттю (у мене персиковий ) – 1 скл., волоські горіхи – 100 г, морква – 150 г, розпушувач (можна замінити  1/2 ч. л. соди , гашеної лимонним соком), ваніль, сіль – маленька щіпка.

Горіхи обсмажити в духовці. Цукор змішати з олією. Залити суміш соком із м’якоттю (мені найбільше імпонує персиковий). Моркву натерти на дрібній тертці (як для корейської моркви). Горіхи змолоти у блендері не дуже дрібно, щоб великі шматочки у випічці траплялися (не забудьте відкласти кілька горіхів для прикраси), і все це з’єднати в одну суміш. Борошно змішати з розпушувачем і ваніллю, додати до моркви й добре перемішати. Вилити тісто у форму і випікати в заздалегідь розігрітій духовці хвилин 40. Коли схолоне – посипати пудрою чи прикрасити шматочками горіха. А хто не постить, може розрізати пиріг навпіл і перемазати жирним домашнім сиром, збитим із цукровою пудрою).

Смачного вам постування!

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (612) - 86.1%
Пізно (26) - 3.7%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (30) - 4.2%