Рецепти

Рецепти

Незабутні свята не обходяться без вишуканих страв. Тому знову стануть у пригоді рецепт салату від Тамари ПАХОЛЮК – завідувачки відділення харчових технологій Волинського технікуму НУХТ.

 «Перший сніг»

Картопля – 250 г
Огірки солоні – 2 шт.
Яйця курячі – 3 шт.
Цибуля – 1 шт.
Куряче філе – 500 г
Горіхи волоські – 50 г
Часник – 2 зубчика
Майонез – 3 ст. л.
Сіль і перець мелений

Куряче філе нарізати середніми кубиками. Яйця відварити. Нарізати цибулю і яйця дрібними кубиками. Огірок очистити і картоплю – нарізати кубиками. Викласти в салатник куряче філе, картоплю, огірок, цибулю, яйця. Часник пропустити через часникодавку. Горіхи дрібно порубати. Додати майонез, сіль, перець. Усе рівномірно перемішати.

«Новорічний годинник» 

Картопля – 1 кг
Морква - 500 г
Яйця курячі – 8 шт.
Куряче філе – 600 г
Сир голландський – 200 г
Печериці консервовані – 1 банка
Майонез, петрушка, каррі 
Розмарин сухий

Овочі та яйця відварити. Куряче філе порізати на тонкі маленькі смужки. Викласти на розігріту з невеликою кількістю олії сковороду. Посолити, додати приправ. Обсмажити філе на високій температурі до появи рум’яної скоринки. Головне не перетримати м’ясо, інакше воно стане надто сухим. Викласти на тарілку, накриту паперовим рушником, щоб пішов зайвий жир. А на цю ж сковороду викладати печериці і теж злегка підсмажити. Олію вже не додавати, лише пару ложок грибного розсолу. Смажити, помішуючи, 5-7 хв.
Натерти на крупній тертці картоплю і моркву. На велике плоске блюдо викласти першим шаром картоплю. Сильно не втрамбовувати, але і не залишати шар дуже пухким. Підсолити і залити майонезом. Таким же чином – із морквою. Далі – шар яєць, тертих на крупній тертці (але їх не солити і не покривати майонезом). Бо наступний шар – солона і приправлена курка. Її теж не солити і не змазувати майонезом, а накрити тертою картоплею. Картопляну «шапку» посолити, надати салатові форму торта і щедро обмазати майонезом.  Краї плоскої тарілки прикрасити порізаними печерицями, а зверху притрусити тертим сиром.
Із вареної морквини, порізаної кружальцями, зробити циферблат. Зі ще однієї морквини – стрілки годинника. Майонезом намалювати цифри та прикрасити петрушкою.




  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (68) - 86.1%
Пізно (3) - 3.8%
Яка різниця? (2) - 2.5%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (1) - 1.3%
Мені байдуже (4) - 5.1%