Він рятує солдатські душі

Він рятує солдатські душі

В Оконській ЗОШ І-ІІІ ст. Маневицького р-ну віднедавна є фотостенд, присвячений волонтерській діяльності місцевого настоятеля Свято-Успенського храму УПЦ отця Олександра.

У шкільній бібліотеці на карті відзначено міста, села, блок-пости, які волонтер подолав, рятуючи полонених бійців. Це – Комишатка, Єлизаветівка, Луганське, Краматорськ та багато інших.

Олександр Лановий також викладає у сільській школі предмет – основи християнської етики. За період своєї волонтерської діяльності побував скрізь, де потрібна була його допомога, підтримка та  Боже слово. Він не називає себе волонтером. За його словами, «волонтер – це той, хто сповна віддається служінню народу рідної держави».

Однак жителі села переконані, що о. Олександр присвятив себе волонтерській справі доостанку. Мешканці навколишніх сіл та райцентру Маневичі знають про його волонтерство і приносять одяг, продукти харчування, листи бійцям в зону АТО з побажаннями повертатися живими. Олександр Володимирович має чимало відзнак, які отримав у 2015 році, – «Захисник Вітчизни», «За оборону рідної держави», «Патріот України», «15 років сумлінної служби». Та все ж і далі не називає себе волонтером.

 Фото із сайта Маневицької райдержадміністрації

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%